Картопля з сиром і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Картопля завжди зберігається в моєму складі про запас. І, якщо раптом, холодильник - порожній, завжди можна щось придумати з картоплі. Картопля з сиром і помідорами - просте в приготуванні і дуже смачне блюдо. Воно може стати відмінне закускою або навіть повноцінної трапезою.
Як приготувати картоплю з сиром і помідорами?
1. Картопля очистіть і промийте. Розріжте вздовж наполовину. Якщо картопля - велика, можна розрізати її на три частини. Відваріть шматочки картоплі в підсоленій воді. Слідкуйте за тим, щоб вона не розварилася. Можна варити цілу картоплю в мундирі і розрізати вже відварену. Але я поспішаю, тому варю нарізану картоплю.
2. Сир (краще вибирати такі сорти, як адигейський, сулугуні або моцарелла) наріжте пластами. Кожен пласт ми будемо укладати на половинку картоплі, тому стежте за розмірами і нарізуйте приблизно за формою картоплі.
3. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кружальцями.
4. Відварену картоплю злегка остудіть. На деко, змащений маслом або застелене папером для випічки, викладіть половинки картоплі або цілу картоплю з кишенею. Злегка збризніть половинки оливковою олією. Викладіть на половинки кружечки помідорів, сіль і poperčite. Зверху викладіть нарізану сир.
5. Випікайте закуску до розплавлення сиру в розігрітій до 180 градусів духовці. Як тільки сир стане рижеть - картопля з помідорами і сиром готовий!
Смачного!
- Картопля - 6-7 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Сир - 100 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. Картопля очистіть і промийте. Розріжте вздовж наполовину. Якщо картопля - велика, можна розрізати її на три частини. Відваріть шматочки картоплі в підсоленій воді. Слідкуйте за тим, щоб вона не розварилася. Можна варити цілу картоплю в мундирі і розрізати вже відварену. Але я поспішаю, тому варю нарізану картоплю.
2. Сир (краще вибирати такі сорти, як адигейський, сулугуні або моцарелла) наріжте пластами. Кожен пласт ми будемо укладати на половинку картоплі, тому стежте за розмірами і нарізуйте приблизно за формою картоплі.
3. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте кружальцями.
4. Відварену картоплю злегка остудіть. На деко, змащений маслом або застелене папером для випічки, викладіть половинки картоплі або цілу картоплю з кишенею. Злегка збризніть половинки оливковою олією. Викладіть на половинки кружечки помідорів, сіль і poperčite. Зверху викладіть нарізану сир.
5. Випікайте закуску до розплавлення сиру в розігрітій до 180 градусів духовці. Як тільки сир стане рижеть - картопля з помідорами і сиром готовий!
Смачного!