Картопля з м'ясом і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Картопля з м'ясом і овочами, на перший погляд, цілком звичайне блюдо. Але кожен раз ви можете готувати його по-різному, змінюючи поєднання овочів і знаходячи більш цікаві варіанти подачі.
Найкраще готувати картоплю з м'ясом і овочами в сезон свіжих овочів, коли смак і користь від них максимальний. Але і заморожені овочі чудово підійдуть для цієї страви. Приготувати його можна з усього того, що є в холодильнику, і ви просто здивуєтеся незабутньому смаку.
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 2-3 штук
- Цибулина - 1 штука
- Капуста - 0.5 штуки
- Перець - 2 штуки
- Баклажан - 1 штука
- Помідор - 1-2 штук
- М'ясо - 500 грам
- Свіжа зелень - 50 грам
- Базилік - 50 грам
- Часник - 3-5 зубчиків
- Рослинна олія - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка (по бажанню)

1. Рецепт приготування картоплі з м'ясом і овочами починається з м'яса. Його необхідно помити, просушити і нарізати невеликими порційними шматочками.

2. Картопля вимити, очистити і порізати. Молода картопля можна різати великими шматочками.

3. Цибулю і моркву очистити. Цибулю нарізати невеликими кубиками, а морква можна потерти на тертці або нарізати тонкими кружечками.

4. Капусту необхідно нашаткувати.

5. Солодкий перець очистити від хвостиків і насіння, добре промити і нарізати.

6. Баклажани помити, просушити і нарізати кубиками. Можна замінити їх кабачками.

7. Помідори вимити і нарізати кубиками. Можна використовувати консервовані помідори у власному соку або навіть томатну пасту.

8. Часник почистити і дрібно порізати. Можна видавити через прес або натерти на тертці.

9. Вимиту і просушену зелень подрібнити.

10. Коли всі підготовчі роботи закінчені, можна приступати до приготування. У глибоку ємність з товстим дном налити трохи олії і добре розігріти його. Відправити туди цибулю і моркву і злегка обсмажити.

11. Потім відправляємо туди м'ясо. Воно повинно трохи підсмажитися.

12. Наступним відправити туди картоплю. Акуратно перемішати і смажити хвилин 5-7.

13. Необхідно залити все гарячою водою або бульйоном. Посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин.

14. Відправити туди капусту, перемішати все і тушкувати ще 5-7 хвилин.

15. Наступним етапом додати баклажани і солодкий перець і знову тушкувати під кришкою 5-7 хвилин.

16. Додати помідори (або пасту) і часник. Тримати під закритою кришкою до готовності.

17. Коли страва готова, засипати зверху зеленню. Картопля з м'ясом і овочами в домашніх умовах краще залишити на плиті під кришкою ще хвилин на 20-30, а вже потім подавати до столу.