Карась в сметані на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Карась в сметані на сковороді - це соковита і корисна риба. Вона виходить дуже ніжною. Однак варто бути обережними, так як в карася є багато дрібних кісточок, які можуть застрягти в горлі.
У цій страві використовується недорога і доступна риба - карасі. Вона продається практично в будь-якому супермаркеті. Дуже важливо добре почистити карасів, щоб в тарілці вам не попалася луска. Обсмажування карасів на сковороді не дозволить їм розвалитися в процесі запікання. Щоб дізнатися, як приготувати карася в сметані на сковороді, прочитайте цей рецепт.
- Карасі - 6 штук
- Крем - 1, 5 склянки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль, перець, мука - За смаком

Карасиків невеликого розміру почистіть від лушпиння, razrezhyte bryushki, попатраєте всі нутрощі. Гарненько промийте рибу під проточною водою. Натріть її сіллю і перцем.

У миску всипте достатню кількість пшеничного борошна і обваляйте в ній кожного карасика з усіх боків так, щоб на рибі не залишилося "прогалин" .

Поставте на плиту сковороду, розігрійте її. Покладіть в сковорідку шматочок вершкового мала і распустопіте його. Викладіть карасиків в сковорідку і обсмажити їх з обох боків до рум'яної скоринки. Потім дістаньте їх і покладіть на паперові рушники.

Перекладіть карасиків в жароміцний посуд для запікання. Залийте їх сметаною. Якщо вона надто густа, то попередньо розведіть її невеликою кількістю води або молока.

Розігрійте духовку до двохсот градусів. Поставте в неї блюдо з карасиками, запікайте тридцять мнуть, щоб риба була м'якою.