Карась тушкований в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати карася незвичайним способом, то цей рецепт для вас справжня знахідка: риба виходить неймовірно смачною з приголомшливим вишуканим ароматом.
Зараз я хочу розповісти вам, як приготувати карася тушкованого в сметані дуже просто, але в той же час вишукано і смачно. Цей рецепт мені дуже подобається, бо рибка тут виходить неймовірно ніжною і смачною, а кісточки зовсім відчуваються, і, я вважаю, що таке блюдо підійде навіть для романтичного вечора, звичайно ж, якщо ваша друга половинка любить рибу. А якщо немає, то приготуйте його тільки для себе і ви не залишитеся розчарованими, повірте мені. В будь-якому випадку, ось на ваш розгляд рецепт приготування карася тушкованого в сметані, який не залишить байдужих.
1) Насамперед рибу необхідно очистити від луски і випатрати. Потім відрізаємо голови, плавники і хвости і ретельно промиваємо тушку під холодною водою. Нарізаємо карася на середні шматочки і натираємо кожен сіллю і перцем.
2) Викладаємо рибу на розігріту сковороду і обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку. Додаємо нарізану зелену цибулю і петрушку і все разом тушкуємо 3 хвилини на слабкому вогні.
3) Тепер перекладаємо карасів із зеленню в каструлю, вливаємо воду, додаємо сметану, сухарі, лавровий лист і гвоздику. Перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою 25 хвилин.
4) Поки риба гаситься, ми розігріваємо цукор в іншій каструлі до коричневого кольору і вливаємо до нього оцет, перемішуємо. Отриманий сироп вливаємо в каструлю з рибою.
5) Гасити карасів ще кілька хвилин. Готову рибу викладаємо на тарілку і поливаємо зверху соусом, в якому вона готувалася.
Як вид, все дуже легко і просто, тому обов'язково спробуйте приготувати це чудове блюдо для себе і своїх рідних.
- Карась свіжий - 2 кілограма
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 250 грам
- Вода - 0, 5 склянки
- Сухарі подрібнені- 100 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Цибуля зелена - 0, 5 склянки
- Кнопка Gvozdik - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
1) Насамперед рибу необхідно очистити від луски і випатрати. Потім відрізаємо голови, плавники і хвости і ретельно промиваємо тушку під холодною водою. Нарізаємо карася на середні шматочки і натираємо кожен сіллю і перцем.
2) Викладаємо рибу на розігріту сковороду і обсмажуємо кілька хвилин з кожного боку. Додаємо нарізану зелену цибулю і петрушку і все разом тушкуємо 3 хвилини на слабкому вогні.
3) Тепер перекладаємо карасів із зеленню в каструлю, вливаємо воду, додаємо сметану, сухарі, лавровий лист і гвоздику. Перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою 25 хвилин.
4) Поки риба гаситься, ми розігріваємо цукор в іншій каструлі до коричневого кольору і вливаємо до нього оцет, перемішуємо. Отриманий сироп вливаємо в каструлю з рибою.
5) Гасити карасів ще кілька хвилин. Готову рибу викладаємо на тарілку і поливаємо зверху соусом, в якому вона готувалася.
Як вид, все дуже легко і просто, тому обов'язково спробуйте приготувати це чудове блюдо для себе і своїх рідних.