Тушкований карась
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо карася дуже ніжне і смачне, але найважче тут - це позбутися безлічі дрібних кісточок в ній. Але, якщо гасити цю рибку в правильному соусі, то вони просто розчиняться.
Цей простий рецепт тушкованого карася досить старий і саме з цієї причини смак і аромат всього блюда якийсь особливо домашній. І, хоча є безліч варіантів приготування цієї риби, даний спосіб мені особливо подобається, та й всі домашні просто обожнюють тушковану рибку. Секретів приготування тут не особливо багато і зараз я розповім вам, як зробити тушкованого карася неймовірно смачно і легко.
1) Очищаємо карасів від луски і потрошимо. Відрізаємо голову, плавники і хвіст, натираємо сіллю і перцем і залишаємо просочитися на 1-2 годину.
2) Глибоку каструлю натираємо маслом і викладаємо на дно карасів. Зверху засипаємо нарізану зелену цибулю і петрушку і натертий на крупній тертці хліб.
3) Молоко підігріваємо в окремому посуді і вливаємо в каструлю з рибою.
4) Тушкуємо карасів під закритою кришкою до готовності (25-30 хвилин).
5) Яйце варимо круто і дрібно ріжемо. Готову рибу викладаємо на тарілки і посипаємо зверху яйцем.
Ось таке чудове, можна сказати традиційно російське блюдо, виходить в результаті. Впевнена, смак вас не розчарує.
- Карась свіжий - 400 грам
- Цибуля зелена - 100 грам
- Хліб білий - 2 скибочки
- Олія - 10 грам
- Молоко - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень петрушки - За смаком
1) Очищаємо карасів від луски і потрошимо. Відрізаємо голову, плавники і хвіст, натираємо сіллю і перцем і залишаємо просочитися на 1-2 годину.
2) Глибоку каструлю натираємо маслом і викладаємо на дно карасів. Зверху засипаємо нарізану зелену цибулю і петрушку і натертий на крупній тертці хліб.
3) Молоко підігріваємо в окремому посуді і вливаємо в каструлю з рибою.
4) Тушкуємо карасів під закритою кришкою до готовності (25-30 хвилин).
5) Яйце варимо круто і дрібно ріжемо. Готову рибу викладаємо на тарілки і посипаємо зверху яйцем.
Ось таке чудове, можна сказати традиційно російське блюдо, виходить в результаті. Впевнена, смак вас не розчарує.