Гливи з картоплею в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите страви з грибами, тоді зробіть своє меню цих нескладних і досить апетитним рецептом. Ніжні запечені гливи з картоплею - це відмінна ідея для обіду або вечері. Спробуйте!
Поспішаю поділитися з вами нескладним і дуже смачним способом, як приготувати гливи з картоплею в горщиках. В даному випадку блюдо виходить дуже ніжним і соковитим, це завдяки підливі. До речі, крім води ви цілком можете використовувати бульйон, буде теж класно. Такий рецепт не викличе труднощів, навіть якщо ви тільки освоюєте кулінарну майстерність.
- Картопля - 500 грам
- Гливи - 500 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Крем - 50 грам (або майонез)
- Сіль і спеції - За смаком

1. Грибочки вимийте і висушіть.

2. У половину склянки води додайте молоко, перемішайте і вилийте на дно горщиків (в даному випадку їх 2).

3. Розкладіть гливи.

4. Вимийте картопля. Молодий можна не чистити. Наріжте невеликими кубиками і відправте в горщики.

5. Додайте сіль і спеції за смаком.

6. У воді, що залишилася розведіть сметану або майонез, вилийте в горщики. Відправте їх в духовку (холодну! ), встановіть температуру 180 градусів і запікайте близько 35 хвилин.

7. Після вимкніть духовку і залиште там горщики до повного її охолодження. Гриби з картоплею "дійдуть" і вийдуть дивно ніжними і смачними!