Гливи з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва прижилося у багатьох сім'ях. Коли взимку ви ламаєте голову, щоб такого приготувати родині на вечерю, то спробуйте запекти в духовці картоплю з ароматними грибами.
Якщо вас цікавить питання, як приготувати гливи з картоплею в духовці, то в цьому рецепті ви знайдете на нього відповідь. Просте і ситне блюдо прикрасить ваш стіл. При бажанні, ви можете замінити сметану на майонез і додати до картоплі і грибів трохи зелені.
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Гливи - 0, 5 кілограма
- Крем - 100 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Твердий сир - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Чорний перець, сіль - За смаком

Цибуля порубати на дрібні кубики. У сковороді розпустіть шматочок вершкового масла. Підсмажте цибулю до золотистого відтінку, поки він не стане м'яким.

Замочіть гливи в воді, промийте і почистіть їх. Поріжте гриби на великі шматки. Додайте до цибулі і обсмажуйте, поки гриби не пустять свій сік, а рідина не випарується.

Візьміть будь-яку жароміцний посуд. Очистіть і помийте картоплю. Наріжте її кружечками і викласти не дно жароміцної посуду. Приправити сіллю і poperčite.

Зверху на картоплю викладіть обсмажені гриби з цибулею. Потім гарненько намажте все зверху сметаною. Натріть сир на тертці і притрусіть ним сметану.

Запікайте картопля з грибами в духовці протягом сорока хвилин. Після того, як на сирі утворюється хрустка скоринка і він гарненько зарум'яниться, блюдо можна розділити на порції і подавати до столу.