Баклажани в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт приготування баклажанів в клярі досить простий і не забере багато часу. Це смачне ласощі - чудова літня закуска, на приготування якої ви не витратите і 20 хвилин.
Баклажани в клярі, рецепт яких наведено нижче, я вперше спробувала на дачі у своєї знайомої. Як завжди, кожна майстриня привезла з собою якусь вкусняшку, заздалегідь приготовлену вдома. Я, звичайно, пробувала різні овочі, приготовані таким чином (в клярі), але баклажани - це щось з чимось. У нас вони пішли і завжди йдуть просто нарозхват. З тих пір я часто готую баклажани в клярі. А якщо проявити вигадку і зробити кілька різних соусів, успіх вам і вашим баклажанів в клярі забезпечений! пробуйте!
- Баклажан - 2 штуки
- Сіль - 1 За смаком (солимо баклажани, солимо кляр)
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Соняшникова олія - 250 грам

Нарізати баклажани кільцями, замочити на 10 хвилин, обсушити

Обсмажити баклажани до готовності, посолити, поперчити.

Приготувати кляр: збити 2 яйця, додати 50 мл води, сіль за смаком, борошно додавати поступово, домагаючись потрібної густоти.

Обсмажити шматочки баклажанів в клярі з двох сторін.
Подавати можна з різними соусами. Смачного.
Подавати можна з різними соусами. Смачного.