Збитий грушевий джем
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто пробував збиті вершки, яєчні білки і навіть мед. А чи багато хто пробували збитий джем, який схожий на ніжне безе з фруктовим смаком? А готується він зовсім просто! приступимо.
Такий джем можна зробити буквально з будь-яких фруктів і ягід на Ваш смак. Єдине, що потрібно буде враховувати, так це кількість желатину, яке залежить від соковитості продукту. Якщо захочете щільніший джем, збільште кількість желатину на 10 г. Якщо хочете, приготувати джем швидше, поставте заготовку для швидкого охолодження в крижану воду. А під час збивання тримайте чашу з масою на льоду. Заготовлювати про запас такий джем, звичайно, не вийде, коштує він не більше 3-4 днів, але цього і не потрібно. До того ж його можна готувати протягом всього року з сезонних фруктів або заготовок пюре. Смачного!
- Груша - 1 кілограм (чиста вага)
- Цукор - 300 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Желатин - 20 грам

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Очистіть і поріжте груші дрібними шматочками.

Всипте цукор і влийте воду.

Варіть на середньому вогні до м'якості груші.

Зніміть з вогню, пробийте блендером в пюре. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.

Введіть швидкорозчинний желатин, перемішайте до його розчинення. Круто весело.

Збивайте на швидкій швидкості до пишної маси.

Розкладіть по чистим, сухим банкам і приберіть в холодильник на 3 годину.

Смачного!