Збитий сирний десерт
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви віддаєте перевагу легкі десерти важким пирогів і тортів, то вам безумовно сподобається легкий і повітряний десерт з ніжного збитого сиру, доповнений соковитими ягодами полуниці.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати збитий сирний десерт, то зробити це можна за допомогою цього рецепта. Відмінний варіант літнього десерту, який просто тане в роті. А взимку можна брати будь-які доступні фрукти, вийде не гірше. Обов'язково спробуйте приготувати!
- Сир - 200 грам
- Печиво - 100 грам
- Полуниця - 6 штук (можна взяти заморожену ягоду або будь-які фрукти)
- М'ята - 1/4 пучка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1/2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1/2 чайних ложки

Печиво поламайте на невеликі шматочки і складіть його в чашу блендера. Найкраще підійде пісочне печиво, яке добре кришиться. Подрібніть його в блендері до однорідності, щоб не траплялися великі шматочки.

Сир перекладіть в скляну мисочку. Ви можете використовувати магазинний сир, але краще, звичайно ж, брати домашній. Перетворіть його в однорідну пасту за допомогою погружного блендера.

До сирної пасти влийте вершки. Вони повинні бути жирними, не менше 20-ти відсотків. Всипте цукрову пудру і ванілін. Знову збийте сирну масу.

Візьміть відповідні келихи, наприклад, підійдуть "мартинка" . Викладіть на дно кожного келиха крихту печива, потім сирну пасту.

Полуницю гарненько вимийте під проточною водою. Відірвіть хвостики і розрізати кожну ягоду на чотири частини. Вибирайте стиглу полуницю, щоб вона була не кисла.

Красиво викладіть полуничку поверх сирної маси. Потім вимийте м'яту і відірвіть зі стебел суцвіття листочків. Прикрасьте ними ваш десерт і подавайте до столу.