Запіканка з куркою, рисом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас залишилося небагато різних продуктів від приготування інших страв, можна зробити універсальне блюдо. Розповім, як приготувати запіканку з куркою, рисом і грибами.
Мал використовую вже відвареної, а грудку трохи обсмажити на сковороді. Шпинат і гриби попередньо приготував на сковороді. Всі інгредієнти можна укласти шарами або перемішати. Таку запіканку можна подавати гарячою чи холодною. Зробіть її заздалегідь і зберігайте в холодильнику, а перед подачею можна розігріти в мікрохвильовій печі.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Гриби - 300 грам
- Часник - 3 зубчики
- Шпинат - 2 пучка
- Вершки - 1/3 склянки
- Молоко - 1/4 склянки
- Пармезан - 0, 5 склянки
- Борошно - 0, 5 склянки
- Мал - 1 Склянка
- Вершкове масло - 30 грам
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком

1. Спершу розріжте грудки уздовж на 2 частини. Посипте сіллю, перцем і борошном, обсмажте на розпеченій сковороді. У форму для випічки викладіть відварений рис, потім покладіть шматочки грудки.

2. Очистіть і наріжте кубиками цибулю, обсмажте його на розпеченій сковороді. Додайте бальзамічний оцет, потім - нарізані шматочками гриби, подрібнений часник, готуйте 3-4 хвилини. Вимийте шпинат і викладіть його в сковороду, зменшіть вогонь і перемішайте, потім вимкніть вогонь.

3. У невеликому сотейнику розтопіть масло і додайте борошно, що залишилося, перемішайте. Влейте молоко, вершки і подрібнений пармезан, сіль і poperčite. Варіть до утворення густого соусу.

4. Половину соусу влийте в сковороду до овочів, соусом залийте рис і грудку в формі. Викладіть овочі з соусом поверх курки і посипте трохи пармезаном. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до утворення красивою рум'яної скоринки.

5. Готову запіканку дістаньте з духовки і трохи остудіть, щоб маса схопилася. Нарізайте її шматочками і насолоджуйтеся.