Запіканка картопляна з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Нескладне в процесі, але дуже ситне і смачне блюдо хочу порекомендувати вам зробити на обід або вечерю для всієї родини. Що може бути смачніше картоплі з м'ясом, згодні? запам'ятовуйте рецепт!
Пропоную Вашій увазі один цікавий варіант, як приготувати запіканку картопляну з м'ясом і молочно-сметанною заливкою. При бажанні блюдо можна також доповнити улюбленими овочами за смаком і сиром, щоб скоринка вийшла ще більш апетитною.
- Картопля - 1.5-2 кілограма
- М'ясний фарш - 500-700 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
- Яйце - 4 штуки
- Молоко - 2 склянки
- Крем - 1 Склянка (або натуральний йогурт)

1. Жароміцних форму змастіть трохи маслом. Картопля очистіть і наріжте тонкими пластинками. Додати сіль, поперчіть за смаком. Викладіть половину в форму рівним шаром.

2. На сковороді з невеликою кількістю масла обсмажте подрібнену цибулю до прозорості. Викладіть фарш і смажте на середньому вогні до готовності. Посоліть і поперчіть за смаком, викладіть на картоплю в форму.

3. Викладіть другу половину картоплі.

4. У глибокій мисці збийте яйця з молоком і сметаною, сіллю і перцем. Вилийте у форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.

5. Запікайте близько 1 години до рум'яної скоринки і готовності картоплі.
Смачного!
Смачного!