Запечена фарш
(покроковий рецепт з фото)
Запечена фарш - тривіальним блюдо домашньої кухні, приготувати яке в змозі навіть самий ледачий холостяк. Розповідаю, як приготувати запечений фарш без великих зусиль і тимчасових витрат.
До вашої уваги, пані та панове (але швидше за господа, бо у дам це блюдо навряд чи викличе сильний апетит, а ось для панів - саме те), простий рецепт запеченого фаршу в духовці. Примітивне, але дуже смачне і ситне блюдо для справжніх м'ясоїдів.
Отже, досить прелюдій, розповідаю, як приготувати запечений фарш:
1. Змішуємо фарш (можна домашній), змочену молоком булку, два яйця, сметану, олія, сіль, потовчений перець горошком. Масу ретельно перемішуємо і викладаємо в змащену маслом форму для запікання в вигляді витягнутого хліба, посипаємо панірувальними сухарями.
2. Наливаємо в форму для запікання трохи (півсклянки) кип'яченої води.
3. Ставимо форму з фаршем в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікаємо і, у міру випаровування води, додаємо в форму ще. Якщо не додавати воду - фарш вийде сухим, а ось якщо постійно підливати воду (можна ще зверху поливати фарш виділяється рідиною) - буде дуже смачно, соковитий.
4. Запікаємо близько 30 хвилин при температурі 190 градусів, не забуваючи підливати воду.
От і все! Готовий запечений фарш подавати в гарячому вигляді з гарніром (наприклад, з відвареною картоплею). Смачного!
- Фарш - 1 кілограм
- Печиво - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Перець горошком - 5 штук
- Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
Отже, досить прелюдій, розповідаю, як приготувати запечений фарш:
1. Змішуємо фарш (можна домашній), змочену молоком булку, два яйця, сметану, олія, сіль, потовчений перець горошком. Масу ретельно перемішуємо і викладаємо в змащену маслом форму для запікання в вигляді витягнутого хліба, посипаємо панірувальними сухарями.
2. Наливаємо в форму для запікання трохи (півсклянки) кип'яченої води.
3. Ставимо форму з фаршем в духовку, розігріту до 190 градусів. Запікаємо і, у міру випаровування води, додаємо в форму ще. Якщо не додавати воду - фарш вийде сухим, а ось якщо постійно підливати воду (можна ще зверху поливати фарш виділяється рідиною) - буде дуже смачно, соковитий.
4. Запікаємо близько 30 хвилин при температурі 190 градусів, не забуваючи підливати воду.
От і все! Готовий запечений фарш подавати в гарячому вигляді з гарніром (наприклад, з відвареною картоплею). Смачного!