Рецепт Запечена цукіні з пармезаном фото

Запечена цукіні з пармезаном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Цукіні
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати запечений цукіні з пармезаном, дуже корисне і ситне блюдо, яке відмінно підійде в якості обіду або легкої вечері, а також гарнір до м'яса.

Іноді прості продукти можна перетворити на справжній витвір кулінарного мистецтва! Приготувати такий запечений цукіні з пармезаном дуже легко, досить акуратно його розрізати і змастити ароматним вершковим маслом, завдяки якому готову страву виходить дуже апетитним і соковитим. Замість пармезану ви можете використовувати будь-який інший твердий сир, головне, щоб він розплавився в духовці. Обов'язково приготуйте таке блюдо в сезон цукіні, воно вам сподобається!

  • Молодий кабачок або цукіні - 1 штука
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Пармезан або інший твердий сир - 50 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Сушені трави - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Свіжа зелень - 1 пучок
запечена цукіні з пармезаном - фото крок 1
1. Для початку акуратно розріжте цукіні на тонкі пластинки, НЕ дорізаючи до кінця. Можете підкласти ложку, як на фото, щоб було легше контролювати глибину надрізів.
запечена цукіні з пармезаном - фото крок 2
2. Потім розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову олію, дрібно нарізаний часник, сіль, розмарин і перець. Добре перемішайте масло.
запечена цукіні з пармезаном - фото крок 3
3. Деко для запікання змастіть оливковою олією, викладіть на нього підготовлений цукіні і змастіть розтопленим вершковим маслом зі спеціями (трохи заправки залиште).
запечена цукіні з пармезаном - фото крок 4
4. Надішліть цукіні в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Вийміть з духовки, знову змастіть цукіні розтопленим вершковим маслом зі спеціями і посипте тертим сиром.
запечена цукіні з пармезаном - фото крок 5
5. За бажанням можете також додати овочі (я взяла помідори черрі) в якості доповнення. Запікайте ще приблизно 15 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти