Запечена цукіні з пармезаном
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати запечений цукіні з пармезаном, дуже корисне і ситне блюдо, яке відмінно підійде в якості обіду або легкої вечері, а також гарнір до м'яса.
Іноді прості продукти можна перетворити на справжній витвір кулінарного мистецтва! Приготувати такий запечений цукіні з пармезаном дуже легко, досить акуратно його розрізати і змастити ароматним вершковим маслом, завдяки якому готову страву виходить дуже апетитним і соковитим. Замість пармезану ви можете використовувати будь-який інший твердий сир, головне, щоб він розплавився в духовці. Обов'язково приготуйте таке блюдо в сезон цукіні, воно вам сподобається!
- Молодий кабачок або цукіні - 1 штука
- Вершкове масло - 40 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Пармезан або інший твердий сир - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Сушені трави - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Свіжа зелень - 1 пучок
1. Для початку акуратно розріжте цукіні на тонкі пластинки, НЕ дорізаючи до кінця. Можете підкласти ложку, як на фото, щоб було легше контролювати глибину надрізів.
2. Потім розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову олію, дрібно нарізаний часник, сіль, розмарин і перець. Добре перемішайте масло.
3. Деко для запікання змастіть оливковою олією, викладіть на нього підготовлений цукіні і змастіть розтопленим вершковим маслом зі спеціями (трохи заправки залиште).
4. Надішліть цукіні в розігріту до 220 градусів духовку на 20 хвилин. Вийміть з духовки, знову змастіть цукіні розтопленим вершковим маслом зі спеціями і посипте тертим сиром.
5. За бажанням можете також додати овочі (я взяла помідори черрі) в якості доповнення. Запікайте ще приблизно 15 хвилин. Смачного!