Юшка картопляне
(покроковий рецепт з фото)
Традиційно вважається, що юшка - це національне українське блюдо. Юшка - це всякий навар, будь то рибний або овочевий. Готується такий суп різними способами, і я пропоную один з них.
Традиційно такий суп готується на основі овочів, але деякі рецепти пропонують додавання плавленого сиру, вершків з жовтками (як в даному рецепті), болгарського перцю і навіть томатів. На ваш смак ви можете урізноманітнити юшку так, як хочете. Я скористалася теж деякими секретами і вирішила додати вершково-яєчний соус, вийшло просто клас!
- Картопля - 3-4 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Вершкове масло - 30 грам
- Вершки - 150 грам (можна замінити молоком 3, 2% жирності)
- Зелений горошок - 30 грам
- Яйце - 2 штук (жовток для соусу)
- Зелень - За смаком

1. Готується юшка дуже швидко, вона також не потребує особливих кулінарних знань і навичок. Для початку наріжте кубиками картоплю, надішліть його варитися. Тим часом потрібно нашаткувати цибулю і моркву, надішліть їх смажитися до золотистого кольору.

2. Коли картопля закипить, потрібно додати обсмажені цибулю і моркву. У такий суп можна додавати будь-які овочі на ваш смак.

3. Коли картопля буде майже готовий, відправляємо до нього зелений горошок (можна навіть консервований, але тоді вводите його в суп за 5 хвилин до готовності). Солимо і заправляємо юшку за смаком.

4. Тим часом в окремому посуді збиваємо жовтки з вершками або молоком (якщо не хочете, щоб юшка вийшла дуже жирної). Вводимо готову яєчно-вершкову масу в суп, варимо все разом ще близько 7 хвилин.

5. За кілька хвилин до готовності додаємо зелень, знімаємо блюдо з вогню. Наша юшка картопляна готова!