Яйця заливні
(покроковий рецепт з фото)
Яйця заливні - дуже красиве і незвичайне блюдо, яке має чудовий вигляд на святковому столі. Крім зовнішнього вигляду, воно до того ж ще й дивовижне на смак. Обов'язково спробуйте!
Дивно красива закуска. Для її приготування підготуйте яєчні шкарлупки, які потрібно замочити в теплому содовому розчині, а потім промити і висушити. У кожну шкаралупу покладіть шарами частину начинки з шинки, перцю і консервованої кукурудзи. Залийте сумішшю желатину і м'ясного бульйону. Надішліть яйця в холодильник на кілька годин до повного застигання бульйону. Потім очистіть як звичайні варені яйця і подайте на стіл. Смачного!
- Шинка - 300 грам
- Кукурудза - 120 грам
- Желатин - 20 грам
- Яйця - 10 штук
- Болгарський перець - 1 штука
- М'ясний бульйон - 2 склянки
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком

Самі яйця для цього рецепта нам не знадобляться - тільки шкаралупа. Тому її можна заготовити заздалегідь у міру приготування інших страв. Важливо перед використанням яйця добре вимити. Зробіть отвір з тупою боку яйця і вилийте вміст.

Налийте в миску трохи теплої води, додайте пару чайних ложок соди і замочіть шкаралупу на кілька хвилин. Потім промийте проточною водою і висушіть.

Шинку і перець поріжте невеликими кубиками так, щоб шматочки проходили в отвір в шкаралупі. Підготуйте кукурудзу і зелень.

Складіть інгредієнти в шкарлупки. Желатин замочити на 10 хвилин, а потім прогрійте не доводячи до кипіння, поки желатин не розчиниться. Змішайте його з бульйоном і залийте в шкарлупки. Надішліть яйця в холодильник на кілька годин до повного застигання бульйону. Потім очистіть як звичайні варені яйця і подайте на стіл.