Яйця в гніздах
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Яйця в гніздах». Основними інгредієнтами для такого простого страви як «Яйця в гніздах» є: кнопка, гриби (ми використовуємо шампіньйони), ковбаса і яйця.
Кількість порцій: 6
- Твердий сир - 100 грам
- Батон хлібний - 1 штука
- Перець і сіль - 1 За смаком
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Гриби печериці - 2 штуки
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Варена ковбаса - 100 грам
- Яйця - 5 штук

1. Для приготування цієї страви нам знадобиться один несвіжий батон (з несвіжим батоном буде просто легше управлятися). Візьмемо гострий ніж і очистимо його від кірки. Тепер батон слід нарізати на досить товстенькі шматочки (приблизно товщиною в п'ять-шість сантиметрів). Приблизно вийде частин п'ять-шість.

2. У кожному відрізаному шматочку батона робимо поглиблення тільки не наскрізь. Для цього використовуємо маленьку ложечку або гострий тонкий ніж.

3. Висушуємо в духовці нарізані і вичищені батони шматочки, потім їх подрібнюємо (застосовувати будемо їх в приготуванні інших страв). Шматочки батона обсмажуємо до появи кірки оранжевого кольору.

4. Готуємо соус. Нарізаємо дрібними шматочками гриби і викладаємо їх на розігріту сковороду з рослинним маслом. Хвилин через п'ять-сім додаємо дрібно нарізану цибулю, потім, хвилин через сім-десять, ковбасу. Коли все це трохи прожарітся, додаємо трохи майонезу і знімаємо з вогню.

5. У кожен шматочок батона зверху розбиваємо по одному яйцю. На тертці натираємо твердий сир і посипаємо їм шматочки батона. Хвилин на двадцять п'ять-тридцять відправляємо в розігріту духову шафу.

6. Коли пройде відведений час, блюдо виймаємо. «Яйця в гніздах» готові.