Яйця круті
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яєць круто.
Білок звареного круто яйця повинен бути ніжним, а жовток щільним. Час варіння яєць круто становить 8-10 хвилин від моменту закипання води. При більш тривалої варінні білок яйця стає занадто твердим, а жовток втрачає свій яскраво-жовтий колір.
Приготування:
Вимити яйця і помістити їх в каструлю. Каструля не повинна бути дуже великою. Залити яйця холодною водою, щоб вона повністю покривала їх. Додати в воду трохи солі - вона захистить шкаралупу яєць від розтріскування під час варіння, а також підвищить температуру кипіння води. Довести воду до кипіння на сильному вогні. Потім зменшити вогонь до середнього і варити яйця 8-10 хвилин. Коли яйця будуть готові, прибрати каструлю з вогню і поставити під струмінь холодної води на кілька хвилин. Це дозволить відсудити яйця, а також полегшить їх подальшу очистку від шкаралупи.
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - За смаком
Приготування:
Вимити яйця і помістити їх в каструлю. Каструля не повинна бути дуже великою. Залити яйця холодною водою, щоб вона повністю покривала їх. Додати в воду трохи солі - вона захистить шкаралупу яєць від розтріскування під час варіння, а також підвищить температуру кипіння води. Довести воду до кипіння на сильному вогні. Потім зменшити вогонь до середнього і варити яйця 8-10 хвилин. Коли яйця будуть готові, прибрати каструлю з вогню і поставити під струмінь холодної води на кілька хвилин. Це дозволить відсудити яйця, а також полегшить їх подальшу очистку від шкаралупи.