Яблука в «хусточках»
(покроковий рецепт з фото)
Яблука в "хусточках" - таке миле назву у цієї смачної і швидкої домашньої випічки з листкового тіста. Готується швидко, виходить дуже смачно, рецепт найпростіший.
Якщо у вашому холодильнику знайдеться пласт листкового тіста і кілька яблук, спечіть смачну і ефектну домашню випічку з милою назвою "яблука в хусточках" . Готувати дуже просто, дивіться покроковий рецепт і печіть із задоволенням.
- Листкове тісто - 250 грам (лист, дріжджове або бездріжджове)
- Яблука - 4 штуки (нЕ великі)
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2-3 чайних ложок (або мідь)
- Горіхи - 20-30 грам (будь-які)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Яєчний жовток - 1 штука
- Молоко - 1 Ст. Ложка

Підготуйте інгредієнти.

Помийте яблука, видаліть з них серцевини.

Відріжте від віддалених сердцевінок по шматочку, товщиною приблизно 1 см.

Вставте вирізані шматочки знизу в яблуко, подібно пробці.

Подрібніть горіхи.

Змішайте цукор, горіхи і корицю.

Заповніть цукрово-горіховою сумішшю виїмки у яблук.

У пласта тіста відріжте збоку близько сантиметра.

Розділити тісто 4 частини.

Розкачайте кожен шматочок тіста в квадрат, розміром достатнім, щоб звернути в нього яблуко.

Зберіть кінчики тесту до центру і добре защіпніте, щоб при випічці вони не розкрилися.

З смужки тесту виріжте листочки, тупим боком ножа нанесіть прожилки, як у листя.

Викладіть заготовки на лист для випічки, закріпіть "листочки" з тіста.

Змастіть перед випічкою сумішшю яєчного жовтка і молока.

Випікайте при температурі близько 150 градусів 20-25 хвилин, стежте за своєю духовий.

Перед подачею посипте яблука "в хусточках" цукровою пудрою. Вийшла дуже смачна домашня випічка з приємним "сюрпризом" всередині.