Яблука по-Вєшенській
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую вам приготувати пряні ароматні яблучка з горішками і варенням до чаю! Справжня насолода для ласунів - яблука по-Вєшенській, дивимося рецепт і запам'ятовуємо.
Щоб яблука у вас в духовці не розвалилися, раджу вибирати великі і твердих сортів. Кисло-солодкі яблука будуть особливо добре поєднуватися з солодким варенням. До речі, для приготування яблук по-Вєшенській, підійде будь-яке ваше улюблене ягідне варення. У мене було порічкове.
- Яблука - 2-4 штук
- Цедра апельсина - 0, 5 Ст. Ложки
- Варення ягідне - 2 Ст. Ложки
- Грецькі горіхи - 1-2 Ст. Ложок
- Обкладинка - За смаком

Підготуйте інгредієнти. Яблука промийте, виріжте в них отвір кругле біля черешка і видаліть серцевину - виходить як чашка або горщик. Горіхи подрібнити.

Натріть цедру на тертці, змішайте її з варенням і горіхами.

Викладіть в підготовлені блоки начинку. Присипте корицею зверху.

Якщо готуєте в мультиварці: налийте в чашу мілілітрів 50 води і поставте в неї яблука. Включайте режим "випічка" з 15 хвилин і чекайте.
Можете запекти аналогічно в духовці - в форму налийте трохи води і поставте на 15 хвилин при 190 З.
Можете запекти аналогічно в духовці - в форму налийте трохи води і поставте на 15 хвилин при 190 З.

Готовим яблукам по-Вєшенській дайте охолонути трохи і подавайте до чаю з корицею. Смачного!