Яблука на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам порадити дуже оригінальний, цікавий, але в той же час простий рецепт яблук на сковороді, які в поєднанні з сиром і сухариками виступають відмінним доповненням до м'ясних страв.
Як ви розумієте, такі яблука на сковороді в домашніх умовах кожен день не станеш готувати, - аж надто легкий і вишуканий, наші люди м'ясо звикли більше до картоплею або рисом куштувати. Але ось для особливих випадків, коли гостей хочеться здивувати, такий класичний рецепт яблук на сковороді, яким часто користуються в ресторанах і на фуршетах, - це саме те, що вам потрібно!
- Яблука - 5 штук
- Лимон - 0.5 штуки
- Сухарі - 4 штуки
- Борошно - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Ром - 5 Ст. Ложок (можна замінити лікером, коньяком або білим вином.)

1. Борошно змішати з розтопленим маслом в крихту руками. Сюди ж - подрібнені сухарі. Заважаємо до однорідності.

2. Сир і цедру лимона трьом на дрібній тертці і змішуємо між собою. Яблука ріжемо брусочками або кубиками. Змішуємо з соком лимона і ромом.

3. Смажимо яблука, як картоплю, разом із залишками рому і соку лімона.Солім, перчимо до смаку.

4. Коли яблука будуть готові - вогонь зменшуємо, викладаємо спочатку шар сиру, а потім - борошняної крихти. Під кришкою тушкуємо ще 5 хвилин.

5. Сир повинен розплавитися і як би склеїти нижню і верхню частину цього шедевра. Як тільки - так відразу знімаємо з вогню і подаємо. Смачного!