Яблучний пиріг з пісочним тістом
(покроковий рецепт з фото)
Яблука в випічки - це класика жанру. Це чи не єдиний фрукт, який підійде для будь-якого виду тесту. І майже всі експерименти з ним виходять вдалими. І мій рецепт тому приклад.
Уважно ознайомтеся з тим, як приготувати яблучний пиріг з пісочним тістом. Ще я додала брусничне варення. Дуже незвично вийшло, але припало до смаку всім домочадцям. І як ми любимо: в складі багато начинки! Гаряченький пиріг збере всіх за столом на чаювання.
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 70 грам
- Крохмаль картопляний - 40 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Брусничне варення - 200 грам (або інше за смаком)
- Яйце - 1 штука
- Яблуко - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Сік лимона - 3 краплі

Борошно просійте в глибоку миску.

Додайте до борошна крохмаль і сіль. Перемішайте інгредієнти.

Далі додайте цукор і яйце. Перетріть тісто.

Потім додайте злегка м'яке масло. Замішайте тісто.

Скачайте тісто в кулю. Залиште його на 15 в холодильнику.

А поки зробіть начинку. Яблука промийте, очистіть від шкірки і наріжте часточками. Додайте до них сік лимона і варення. Перемішайте.

Готове тісто покладіть у форму для випічки. Зробіть бортики. Можете згорнути тісто в кошик. Проткніть дно виделкою по всій площі.

Наповніть "кошик" начинкою.

Запікайте пиріг в гарячій духовці при 170 градусах протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!