Яблучний пиріг з дитинства
(покроковий рецепт з фото)
У моєму дитинстві не було якихось "особливих" продуктів, пироги пекли дріжджові або содові, на кефірі або сметані, маргарин… але це були найсмачніші і солодкі "мамині" пироги!
Загляньте в мій рецепт, дізнаєтеся, як приготувати яблучний пиріг з дитинства! Він простий і легкий, але дуже солодкий і смачний! Яблука беріть стиглі, соковиті, шкірку краще зняти, щоб пиріг був ніжним і доставив всім гостям максимальне задоволення! пробуйте!
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Масло rafinirovannoe - 50 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка (без гірки або 1 немає. L. Розпушувача з гіркою)
- Яблука - 2-3 штук

Приготуйте продукти для пирога. Вимийте яйця, просійте борошно. Соду можна замінити на розпушувач. Якщо кефір натуральний (самоквас), то гасити соду не потрібно. Якщо магазинний, то він недостатньо кислий, краще погасити оцтом.

З'єднайте яйця з цукром, міксером збийте масу до збільшення її в об'ємі в три рази мінімум.

Влийте кефір і рослинне масло. Перемішайте.

Додайте борошно і соду. Перемішайте добре тісто міксером на малих обертах, щоб не було грудочок.

Форму для випічки змастіть рослинною олією або застеліть пергаментом (його я теж змащую маслом). Перелийте тісто, лопаткою розрівняйте. Очистіть яблука від шкірки і серцевини, поріжте на часточки і "застроміть" їх в тісто. Надішліть пиріг в гарячу духовку на 40 хвилин, температура - 170-180 градусів.

Яблучний пиріг готовий! Остудіть його в формі, після витягніть і поріжте на шматочки. При подачі можна посипати цукровою пудрою. Приємного!