Рецепт Яблучний пиріг з дитинства фото

Яблучний пиріг з дитинства
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Яблука, Кефір
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Пироги

У моєму дитинстві не було якихось "особливих" продуктів, пироги пекли дріжджові або содові, на кефірі або сметані, маргарин… але це були найсмачніші і солодкі "мамині" пироги!

Загляньте в мій рецепт, дізнаєтеся, як приготувати яблучний пиріг з дитинства! Він простий і легкий, але дуже солодкий і смачний! Яблука беріть стиглі, соковиті, шкірку краще зняти, щоб пиріг був ніжним і доставив всім гостям максимальне задоволення! пробуйте!

  • Кефір - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 2 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Масло rafinirovannoe - 50 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка (без гірки або 1 немає. L. Розпушувача з гіркою)
  • Яблука - 2-3 штук
яблучний пиріг з дитинства - фото крок 1
Приготуйте продукти для пирога. Вимийте яйця, просійте борошно. Соду можна замінити на розпушувач. Якщо кефір натуральний (самоквас), то гасити соду не потрібно. Якщо магазинний, то він недостатньо кислий, краще погасити оцтом.
яблучний пиріг з дитинства - фото крок 2
З'єднайте яйця з цукром, міксером збийте масу до збільшення її в об'ємі в три рази мінімум.
яблучний пиріг з дитинства - фото крок 3
Влийте кефір і рослинне масло. Перемішайте.
яблучний пиріг з дитинства - фото крок 4
Додайте борошно і соду. Перемішайте добре тісто міксером на малих обертах, щоб не було грудочок.
яблучний пиріг з дитинства - фото крок 5
Форму для випічки змастіть рослинною олією або застеліть пергаментом (його я теж змащую маслом). Перелийте тісто, лопаткою розрівняйте. Очистіть яблука від шкірки і серцевини, поріжте на часточки і "застроміть" їх в тісто. Надішліть пиріг в гарячу духовку на 40 хвилин, температура - 170-180 градусів.
яблучний пиріг з дитинства - фото крок 6
Яблучний пиріг готовий! Остудіть його в формі, після витягніть і поріжте на шматочки. При подачі можна посипати цукровою пудрою. Приємного!

Схожі рецепти