Яблучний пиріг «фантазія»
(покроковий рецепт з фото)
Під такою назвою в інтернеті багато різних пирогів, але мені сподобався саме цей. Простий в приготуванні, смачний, дешевий і красивий!
Рецепт досить легкий у виконанні. Хочу лише додати, що розмір моєї форми 25х30 см. На велику родину беріть подвійну норму продуктів і відповідно в два рази більшу форму. Цей чудовий пиріг з яблуками і заварним кремом відмінно підійде до чаю, кава, молоку.
- Куряче яйце - 2 штуки (в тісто)
- Цукор - 180 грам(130 грам в тісто, 50 грам в крем)
- Молоко - 450 мілілітрів(50 мл в тісто, 400 мл в крем)
- Вершкове масло - 160 грам(60 грам в тісто, 100 грам в крем)
- Ванільний цукор - 10 грам(5 грам в тісто, 5 грам в крем)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 200 грам(160 грам в тісто, 40 грам в крем)
- Яблуко - 1 штука
- Жовток - 2 штуки
- Шоколад - 10 грам

Приготуйте крем для пирога. У миску викладіть жовтки яєць.

Додайте цукор.

Я мука. Добре перемішайте. Щоб суміш стала менш густий, влийте 2-3 столові ложки холодного молока і знову перемішайте. Грудочок не повинно бути.

Молоко налийте в каструлю і поставте на плиту. Коли воно почне закипати, влийте суміш жовтків, цукру і борошна. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Після накрийте харчовою плівкою і охолодіть.

В охолоджений крем поступово додайте м'яке вершкове масло, ванільний цукор і збийте міксером.

Приготуйте тісто для пирога. У миску розбийте яйця.

Додайте цукор, ванільний цукор і збийте міксером в повітряну, світлу масу.

Молоко з'єднайте з маслом і підігрійте. Влийте в миску і перемішайте міксером. Додайте соду, погашену оцтом. В останню чергу всипте борошно.

Перемішайте все інгредієнти тесту.

Велике яблуко помийте, очистіть, видаліть насіння і наріжте пластинками.

Вилийте тісто у форму з пекарської папером і викладіть на нього яблука.

Печіть пиріг при температурі 175-180 градусів 35-40 хвилин до сухої сірники. Час залежить від вашої духовки, яку потрібно попередньо розігріти.

На пиріг викладете крем і прикрасьте розтопленим шоколадом.

Пиріг готовий. Приємного чаювання!