Яблучний пиріг Джеймі Олівера
(покроковий рецепт з фото)
Як і багато страв, які готує Джеймі Олівер, цей пиріг простий, домашній і смачний. Ніжне пісочне тісто з прошарком яблук. Ароматний і м'який. Спробуйте!
Зберігайте яблучний пиріг від Джеймі Олівера в закритому посуді з кришкою. Він буде м'яким протягом 3-4 днів. У начинку за бажанням можна додати корицю. Пиріг дуже смачний, м'який, ароматний і відмінно підходить до чаю, кава, молоку або компоту.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Вершкове масло - 150 грам(130 г в тісто, 20 г в начинку)
- Цукор - 150 грам(100 г в тісто, 50 г в начинку)
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Крижана вода - 70 мілілітрів
- Яблуко - 3-4 штук
- Куряче яйце - 1 штука

У миску насипте борошно і розпушувач.

Додайте цукор.

Натріть на тертці холодне вершкове масло прямо в миску з борошном і цукром.

Налийте крижану воду в миску і замісити м'яке тісто. Надішліть його в холод на годину.

Поки тісто в холоді, зробіть начинку. Яблука помийте, очистіть, видаліть серцевину і наріжте пластинками. Викладіть в сковороду, додайте вершкове масло і цукор.

Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте яблука на середньому вогні до тих пір поки весь сік не випарується.

Дістаньте тісто з холодильника, розділився на дві частини. Одну викладіть у форму для випічки.

На тісто викладіть яблука.

Другу частину тіста розкачати в пласт, який наріжте смужками шириною 1, 5-2 см. Викладіть смужки гратами на яблука.

Змастіть пиріг яйцем і відправте в духовку, розігріту до 175-180 градусів.

Випікайте пиріг 35-40 хвилин до золотистого кольору.

Готовий пиріг охолодіть, наріжте і подавайте до столу.