Яблучний пай
(покроковий рецепт з фото)
Скрасьте своє чаювання простим яблучним пирогом за класичним рецептом яблучного паю. Просто і швидко, а саме головне - шалено смачно! дивіться рецепт, записуйте його в куховарську книгу!
Щоб приготувати яблучний пай, візьміть готове листкове тісто. Краще брати бездріжджове, але і дріжджове тісто теж підійде. Яблука раджу брати кисло-солодкі. Обсмаживши їх в цукрі з корицею, ви позбудетеся від зайвої кислоти, зате смак не буде занадто нудотним. Абрикосовим джемом можете не змащувати, але він додає пирога блиск і додаткову солодкість.
- Пачка тесту листкового - 1 штука
- Яблука - 2 штуки
- Обкладинка - За смаком
- Печиво - 40-60 грам
- Жовток - 1 штука
- Цукор - За смаком

Візьміть печиво, докладний його качалкою в пакеті.

Тісто розділяється на дві частини. З більшої частини розкачайте пласт, викладіть у форму для випічки, зробіть бортики.
Рівномірно викладіть печиво.
Рівномірно викладіть печиво.

Яблука поріжте на шматочки, шкірку краще очистити. Протушкувати яблука з цукром і корицею, додайте трохи води.
Потім викладіть яблука зверху на печиво. Печиво вбере сік яблучний по час випічки і не дасть тесту розмокнути.
Потім викладіть яблука зверху на печиво. Печиво вбере сік яблучний по час випічки і не дасть тесту розмокнути.

Розкачайте другу половину тесту, розріжте його на смужки. Зробіть зі смужок просту грати, змастіть її жовтком.

Запікайте пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин. Можете потім промазати пиріг джемом абрикосовим.

Подавати також можете готовий яблучний пай з морозивом. Приємного чаювання!