Віденські ковбаски
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом моїх улюблених віденських ковбасок. Що, чудові, соковиті і смачні віденські ковбаски можна зробити вдома своїми руками! Спробуйте, і ви теж їх полюбите!
Віденські ковбаски, приготовані своїми руками, соковиті і ніжні, навіть смачніші за куплені в магазині!
Подавайте їх гарячими з гарніром на ваш смак. Ідеально підійде відварну картоплю!
Віденські ковбаски вперше були приготовлені в XIX столітті, винайшов це чудове блюдо переїхав з Франкфурта до Відня м'ясник на прізвище Ланер. З тих пір між цими містами йде суперечка про авторство.
- Свинина - 400 грам (не жирний)
- Шпик - 50 грам
- Телятина - 250 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Сухарі - 1/2 склянки (білі, товчені)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки (мелений)
- Гвоздика - 1 щіпка (мелена)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки (або за смаком)
- Черево тонка - 1 штука

1. Свинину і яловичину промийте, обсушити паперовими рушниками (видаліть жили і плівки, якщо вони є) і пропустіть через велику решітку м'ясорубки або нарубати ножем на маленькі шматочки. Шпик наріжте дрібними кубиками і відваріть в невеликій кількості води близько п'яти хвилин, змішайте його з м'ясним фаршем.

2. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажують на оливковій олії, поки він не придбає золотавий колір.

3. Зачекайте, поки цибуля охолоне, і додайте його до фаршу, посоліть і поперчіть за смаком, всипте сухарі, гвоздику і мускатний горіх. У мене мускатний горіх був цілий, тому я попередньо подрібнити його на тертці.

4. Фарш гарненько вимісіть руками, щоб всі компоненти розподілилися рівномірно. Начините тонку череву, зручно робити це за допомогою м'ясорубки зі спеціальною насадкою (начинити ковбаски можна і просто руками, але це буде набагато складніше).

5. Перев'яжіть начинену череву товстої бавовняної або лляної ниткою так, щоб вийшли ковбаски довжиною близько 20 см. Помістіть їх в пакет і покладіть в холодильник на 24 години для визрівання.

6. Дістаньте ковбаски з холодильника, дайте їм нагрітися. Проколіть їх зубочисткою в декількох місцях, щоб не лопнули при варінні. У широку каструлю налийте воду, нагрійте її до 80 градусів. У гарячу воду опустіть ковбаски, при цьому вода практично відразу стане градусів на 10 холодніше. Поставте каструлю на вогонь і знову нагрійте воду до 80 градусів. Таким чином і при такій температурі варіть ковбаски близько 20 хвилин. Якщо температура буде вище, то фарш може розділиться на зварений фарш і бульйон. Віденські ковбаски готові!