Віденські булочки
(покроковий рецепт з фото)
Відома на весь світ віденська випічка славиться своєю легкістю, ароматом і рум'яною скоринкою. Дозвольте і мені з вами поділитися рецептом і показати, як приготувати віденські булочки.
Віденські булочки зазвичай роблять з дріжджового тіста, вони виходять пишними і повітряними. У них можна додавати начинку або готувати без всякої, просто посипавши готові вироби цукровою пудрою. Для приготування віденських булочок я вирішила все таки зробити начинку, мій улюблений абрикосовий джем прекрасно підійшов!
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Молоко - 11 Ст. Ложка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Абрикосовий джем - 4 Ст. Ложки

Приготуйте дріжджове тісто: розведіть сухі дріжджі в теплому молоці, залиште на 10 хвилин. Потім розмішайте ще раз, додайте цукор, яйце, сіль, ванілін і третину склянки розтопленого вершкового масла (не гарячкуй).
Потім поступово підмішувати борошно, щоб тісто вийшло гладким і не липло до рук. Найкраще вимішувати тісто, змастивши руки олією рослинним.
Накрийте тісто рушником і дайте йому підійти - хвилин 45-60.
Потім поступово підмішувати борошно, щоб тісто вийшло гладким і не липло до рук. Найкраще вимішувати тісто, змастивши руки олією рослинним.
Накрийте тісто рушником і дайте йому підійти - хвилин 45-60.

Потім тісто обомніте і розділіть на 12 рівних частин, з них будемо ліпити булочки.

Розкачайте не сильно кожен шматочок, має бути місце для джему.

Покладіть по чайній ложці джему і щільно заліпити, сформувавши круглий кульку. Джем не повинен витекти.

Форму для випікання змастіть маслом вершковим і викладіть туди все булочки. Дайте їм ще підійти в формі хвилин 20.
Потім відправте в розігріту до 190 З духовку на 25 хвилин, змастивши їх попередньо вершковим маслом розтопленим.
Потім відправте в розігріту до 190 З духовку на 25 хвилин, змастивши їх попередньо вершковим маслом розтопленим.

Готові віденські булочки виходять пишними і м'якими, легко ламаються.
Ви їх можете посипати цукровою пудрою.
Ви їх можете посипати цукровою пудрою.

Смачного!