Вершково-морквяний суп
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування суп-пюре з морквою, свіжим чебрецем, медом і жирними вершками.
Цей яскраво-помаранчевий суп здатний підняти настрій і зігріти в похмуру погоду. Суп-пюре - ідеальне блюдо для осінньо-зимового періоду, яке дуже добре засвоюється організмом і апетитно виглядає. Морквяний суп готується досить просто з інгредієнтів, які завжди під рукою у будь-якої господині. Особливо ефектно цей суп виглядає в бірюзових мисках. Він також може стати чудовою прикрасою столу на Хеллоуїн.
- Морква - 1, 3 кілограма
- Овочевого або курячого бульйону - 1 літр
- Гілочки свіжого чебрецю - 2 штуки
- Солі - 1 щіпка

1. Помістити морква у велику каструлю. Влити овочевий або курячий бульйон на вибір.

2. Додати пару гілочок свіжого чебрецю. Довести суп до кипіння на сильному вогні, потім зменшити вогонь до слабкого і варити на повільному вогні від 45 хвилин 1 годину.

3. Зняти каструлю з вогню і перелити суп в блендер. Якщо весь суп не вміщується, зробіть це в дві партії. Перемішати суп в блендері до отримання однорідної консистенції пюре. Ви також можете не переливати суп і використовувати занурювальний блендер.

4. Влити мед, жирні вершки і перемішати в блендері кілька разів. Додати сіль, якщо це необхідно. Якщо суп здається вам занадто густим, додайте в нього трохи теплого бульйону, щоб розбавити.

5. Подавати суп теплим, прикрасивши гілочкою чебрецю, або підігріти його, якщо це необхідно.