Вергуни на сирному тісті
(покроковий рецепт з фото)
Вергуни на сирі дуже вигідно відрізняються від кефірних. Вони більш пишні, м'які і на смак неймовірно солодкі. Вони не хрусткі і дуже нагадують сирні пончики. Мої дітки були в захваті!
Сирне тісто дуже ніжне, тому потрібно все робити обережно і швидко. Проте варіант, як приготувати вергуни на сирному тісті, досить простий. А яка смакота виходить в результаті! ..
- Сир - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки (або чверть чайної ложки соди, гашеного оцтом)
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 8 Ст. Ложок
- Рослинну рафіновану олію - 500 мілілітрів (для смаження)
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки (для посипання готових вергунів)
- Ванілін - 1 щіпка

Підготуйте продукти для вергунів. Кількість борошна може відрізнятись від мого, це залежить від вологості сиру і величини яєць.

Візьміть глибоку зручну тару для змішування продуктів. Помістіть в неї сир, цукор і яйце. Вилочкою ретельно перемішайте, тим самим забираючи грудочки і як би розтираючи сир.

Всипте борошно, ванілін і соду, розпушувач або пекарський порошок (він готується з соди і лимонної кислоти).

Замісити не дуже круте тісто, воно повинно бути м'яким, ніжним, але не липнути до рук.

Присипте трохи стіл борошном, розкачайте тісто завтовшки в 5 мм. Поріжте його на ромби, квадрати або трикутники, як вам більше подобається. Зробіть не надто великий розріз по центру.

І дуже обережно виверніть один край через проріз. Виходять такі вергуни.

Дуже добре розігрійте фритюр для вергунів. Обережно кладіть їх в киплячу олію і смажте до рум'яної скоринки.

Після обсмажування викладайте вергуни на серветку паперову, щоб стік зайвий жир.

Вергуни майже готові. Дайте їм добре охолонути і посипте цукровою пудрою.

Приємного чаювання!