Веганські котлети
(покроковий рецепт з фото)
Тим, хто не вживає продукти тваринного походження, хочу запропонувати дуже просту ідею, як приготувати веганські котлети з картоплі, моркви і зеленого горошку.
Цей вельми простий рецепт веганських котлет варто взяти на замітку всім любителям овочевих страв. Крім зазначених овочів, ви можете додати і будь-які інші, які опиняться під рукою. Дуже зручно готувати такі котлетки з уже готових варених овочів. Фарш має досить щільну консистенцію, так що можна надавати майбутнім котлеток абсолютно будь-яку форму.
- Морква - 1 штука
- Картопля - 1-2 штук
- Горошок - 200 грам
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - За смаком
- Хліб - 2-3 скибочок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком

1. Вимийте картоплю і моркву. Разом з горошком відваріть їх у воді або на пару до готовності.

2. Поки варяться овочі, подрібніть кілька скибочок хліба в крихту.

3. Очистіть овочі, наріжте їх невеликими шматочками і викладіть в глибоку миску.

4. Розімніть товкачем для картоплі або виделкою. Тут все залежить від ваших смаків. Якщо ви хочете, щоб веганські котлети в домашніх умовах мали більш однорідну структуру, то можна подрібнити овочі в блендері або пропустити через м'ясорубку, наприклад.

5. В отриманий фарш додайте подрібнений імбир, перець чилі, сіль, 3 ст. Ложки хлібних крихт і спеції, які вам до душі.

6. Перемішайте все як слід до однорідності.

7. Зазвичай котлетки умочують в збите яйце. У рецепті приготування веганських котлет використовуватися буде мука, розведена в невеликій кількості води.

8. Додайте щіпку солі, як слід перемішайте.

9. З овочевого фаршу сформуйте котлетки. Можна використовувати для цього формочки для печива, наприклад.

10. Занурте котлетку в борошняну суміш.

11. Після обваляйте заготовки в панірувальних сухарях з усіх боків. На сковороді розігрійте олію.

12. Викладіть овочеві котлети на сковороду. Смажте на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки.

13. Ось такий дуже простий варіант, як зробити веганські котлети. Ось уже з'явилася рум'яна кірочка, значить - можна знімати страву з вогню.

14. Перед подачею викладіть котлети на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.
Смачного!
Смачного!