Тушкований молочний курча
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачним, соковитим, ніжним і ароматним виходить курча, запечений в духовці в молоці. Ця страва ідеально підійде для святкового столу, але можна також приготувати і просто до вечері.
Цей рецепт, як приготувати тушкований молочний курча, вам обов'язково сподобається тим, що це блюдо завжди вийде соковитим і дуже ніжним, оскільки буквально гаситься в молоці, завдяки чому не висихає. Але ви здивуєтеся, оскільки зверху скоринка вийде дуже хрусткою. Цитрусові, цибуля і часник надають курці особливого неповторного аромату, завдяки курча стане по-справжньому святковим блюдом.
- Курка - 1700 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Цибуля - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
- Апельсин - 1/2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Обкладинка (паличка) - 1/2 штуки
- Розмарин сушений - 1/2 чайних ложки
- Чебрець - 1/2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 500 мілілітрів

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Курку промийте та висушіть паперовими рушниками.

Натріть курку розм'якшеним вершковим маслом з усіх боків, потім натріть сіллю і перцем. Я використовую мелений перець, він дає найбільш яскравий аромат і смак.

Цибуля, лимон і апельсин поріжте на невеликі шматки, зубчики часнику поріжте навпіл. Заповніть порожнину курки підготовленої начинкою.

Зв'яжіть ніжки кулінарною ниткою. Якщо у вас є жароміцний форма, яку можна використовувати для приготування і на вогні, і в духовці, то сміливо можете готувати в ній. Але у мене такої немає, тому я спочатку обсмажую курку на великій сковороді в рослинному маслі буквально по 3 хвилини з кожного боку. Це потрібно для того, щоб запечаталися соки.

Потім перекладіть курку у жароміцних форму і вилийте всю рідину, яка залишилася в сковороді. Туди ж відправте сушений розмарин і чебрець, паличку кориці, влейте молоко. Надішліть курку в духовку на 1-1, 5 годину (температура 180 градусів). Час запікання залежить від розміру курки і від самої духовки, оскільки навіть на одній і тій же температурі духовки можуть піч по-різному.

Молочна курочка в духовці готова. Я злегка перетримала, тому зверху курочка трохи підгоріла, але на смак страви це абсолютно не вплинуло - курочка залишилася соковитою і ніжною.

Подавайте курочку гарячою з будь-яким гарніром. Їжте із задоволенням!