Рецепт Тушковані яблука фото

Тушковані яблука
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок
Десерти

Незвичайний десерт, приготований в мультиварці. Завдяки такому способу приготування яблука гасяться у власному соку і зберігають всі корисні властивості. Блюдо має солодкий смак і приємний аромат.

Рецепт гасіння яблук в мультиварці досить простий. Поріжте, приправте, залийте і тушкуйте. Але саме сам процес підготовки яблук до гасіння є основним секретом цього блюда.

Я пропоную свій улюблений рецепт, але за бажанням, замість ванільного цукру можете додати 2 ст. L. Меду і отримати справжній медовий десерт. Спеції також можуть варіюватися. Додавати можна і імбир замість кардамону.

Що ж, творите, готуйте!

  • Яблука - 6 штук (великих, міцних і соковитих)
  • Вода - 320 мілілітрів(2 мультистакана)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
  • Кардамон - 1 щіпка
  • Ванільний цукор - 20 грам(2 пакетика)
тушковані яблука - фото крок 1
1. Яблука ретельно промийте під проточною водою.
тушковані яблука - фото крок 2
2. І наріжте на тонкі підлозі часточки. Позбавтеся від кісточок.
тушковані яблука - фото крок 3
3. Тепер прийшов час додати цукор і спеції. Посипте і перемішайте яблука з 2 ст.Л. Цукру, 1/2 ç.l. Кориці, щіпкою кардамону і 2 пакетиками ванільного цукру.
тушковані яблука - фото крок 4
4. Яблука викладіть в мультиварку, залийте 2-ма мультістаканамі води і виставите на режим "гасіння" . Час виставиться автоматично.
тушковані яблука - фото крок 5
5. Таке блюдо можна подавати як десерт, так і як начинку (наприклад для млинців). Смачного!

Схожі рецепти