Тушковані яблука
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний десерт, приготований в мультиварці. Завдяки такому способу приготування яблука гасяться у власному соку і зберігають всі корисні властивості. Блюдо має солодкий смак і приємний аромат.
Рецепт гасіння яблук в мультиварці досить простий. Поріжте, приправте, залийте і тушкуйте. Але саме сам процес підготовки яблук до гасіння є основним секретом цього блюда.
Я пропоную свій улюблений рецепт, але за бажанням, замість ванільного цукру можете додати 2 ст. L. Меду і отримати справжній медовий десерт. Спеції також можуть варіюватися. Додавати можна і імбир замість кардамону.
Що ж, творите, готуйте!
- Яблука - 6 штук (великих, міцних і соковитих)
- Вода - 320 мілілітрів(2 мультистакана)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Кардамон - 1 щіпка
- Ванільний цукор - 20 грам(2 пакетика)

1. Яблука ретельно промийте під проточною водою.

2. І наріжте на тонкі підлозі часточки. Позбавтеся від кісточок.

3. Тепер прийшов час додати цукор і спеції. Посипте і перемішайте яблука з 2 ст.Л. Цукру, 1/2 ç.l. Кориці, щіпкою кардамону і 2 пакетиками ванільного цукру.

4. Яблука викладіть в мультиварку, залийте 2-ма мультістаканамі води і виставите на режим "гасіння" . Час виставиться автоматично.

5. Таке блюдо можна подавати як десерт, так і як начинку (наприклад для млинців). Смачного!