Тушкована курка з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся смачним і простим рецептом тушкованою курки з морквою, та не простий, а в особливій карамелі! Це додає особливого східний шик страви, і я впевнена, вам дуже сподобається результат! почнемо!
Рецепт приготування тушкованою курки з морквою - для вас! Смачне і ситне блюдо з приємними східними нотками, які досягаються за рахунок особливого соусу - його я "підгледіла" з корейської кухні. Примітно, що в цю страву можна не додавати воду - тоді отримаєте щось на зразок курки з морквою в карамелі. Виходить смачно і так, і так, але ось з підливою мені блюдо готувати якось звичніше. Виходить смачно!
- Курка - 500 грам (грудка або стегенця)
- Картопля - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Вода - 2 склянки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Перець чилі сушений - 0.5 Ст. Ложки (якщо перець пластівцями - тоді 1 середня лінія)
- Томатна паста гостра - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 За смаком

1. Курку, картоплю, цибулю і моркву чистимо, наріжемо кубиками і починаємо обсмажувати на невеликому вогні на рослинній олії в каструлі з товстим дном. Бажано під кришкою, щоб сік з курки нікуди не йшов, і в ньому гасилися картопля і морква.

2. Змішаємо окремо томатну пасту, соєвий соус, подрібнений часник, перець чилі, цукор і соєвий соус. Перемішаємо, щоб майже весь цукор розмішався. Додамо в каструлю до вже рум'яним інгредієнтів, просмажити всі разом пару хвилин.

3. І тепер заливаємо все разом водою. Перемішаємо, пробуємо, і якщо потрібно, додаємо ще сіль. Тушкуємо приблизно півгодини, щоб і картопля, і морквина стали м'якими.

4. Вуаля! Блюдо готово, телефонуйте все до столу!