Тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви, як і я, впевнені в тому, що немає нічого смачнішого домашньої випічки, тоді рекомендую взяти на замітку цей нескладний варіант, як приготувати тісто для пиріжків на молоці і сметані. Спробуйте!
Хочу відразу звернути вашу увагу на те, що це тісто ідеально підходить для пиріжків в духовці, але і смажені виходять дуже смачними. Начинку ви можете взяти будь-яку, як солодку, так і м'ясну або овочеву, наприклад. Якщо ви ще не зустрічали ідеального дріжджового тіста, то спробуйте приготувати його за цим рецептом.
- Дріжджі сухі - 1.5 чайних ложки
- Молоко - 0.5 склянки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Крем - 200 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Борошно - 650-700 грам

1. Почнемо з опари. У теплому молоці розчинити дріжджі і ложку цукру.

2. Накрийте харчової плівкою або рушником і залиште в теплі хвилин на 10-15.

3. Поки підходить опара, в окремій мисочці з'єднайте сметану, цукор, сіль, рослинне масло і яйця. Збийте все до однорідності.

4. Додайте опару, перемішайте і поступово вводите просіяне борошно.

5. Замісити м'яке тісто, яке не липне до рук, накрийте його чистим рушником і залиште в теплі години на 2-2.5.
По закінченні цього часу ідеальне тісто для пиріжків в домашніх умовах готове!
По закінченні цього часу ідеальне тісто для пиріжків в домашніх умовах готове!

6. Розділіть його на невеликі кульки однакового розміру і наповніть начинкою за смаком.
Смачного!
Смачного!