Тефтелі
(покроковий рецепт з фото)
Тефтелі - це кульки з м'ясного фаршу зі смачною підливою. Вони гарні з будь-яким гарніром. Я люблю рецепт, як приготувати тефтелі з яловичини в томатному соусі. Яловичина - майже дієтичний продукт.
Це один з найпростіших способів приготування тефтелей, які я знаю. Часто їх готують з рисом, але так мені більше подобається. Фарш, звичайно ж, можна купити готовий, але він може виявитися досить жирним. За бажанням додайте у фарш цибулину або часник. Подавайте зі свіжими овочами та зеленню.
- Яловичина - 900 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Rikotta - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Панірувальні сухарі (великі) - 0, 5 склянки
- Петрушка зелень - 0, 5 склянки
- Орегано сушений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чилі - 1/4 чайних ложки
- Фенхель сушений - 0, 5 чайних ложки
1
Яловичину пропустіть через м'ясорубку. Попередньо обріжте жир, пленочку та інше.
2
Фарш змішайте з сиром, додайте яйця, сухарі, нарізану дрібно петрушку, орегано, сіль, перець чилі і кріп.
3
Відбийте фарш руками, щоб вийшло повітря. Так тефтелі НЕ будуть розпадатися.
4
Сформуйте м'ясні кульки розміром з тенісний м'яч і викладіть у форму для випічки, змащену оливковою олією.
5
Надішліть тефтелі в духовку, розігріту до 165 градусів, з 20 хвилин. Потім злийте з форми зайвий жир.
6
Томатний соус відправте в каструлю і добре підігрійте. Якщо потрібно, додайте трохи води.
7
Полийте тефтелі томатним соусом і відправте в духовку на 15 хвилин.