Тефтелі з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт усіма улюблених тефтелей з рисом в томатному соусі. Ви їх приготуєте менше, ніж за годину. Для тефтелей підійде будь-яке м'ясо або фарш, які є у вашому холодильнику. Гарнір - будь-який!
Говорячи про тефтелі, відразу згадується дитячий сад і Карлсон. Пам'ятайте момент, коли він смачно наминав тюфтельки за обидві щоки? тефтелі, в тому числі і з рисом, часто в дитинстві для нас сестрою готувала мама. Так ось, мій дід нишком від бабусі їх також смачно наминав. Простіше кажучи, це - світове блюдо. Підійде для всіх, з усім і вистачить надовго.
Для приготування тефтелей з рисом нам знадобиться 600 грам будь-якого м'ясного фаршу, склянку рису, дві середні цибулини, одна морквина, одне яйце, 400 грам томатної пасти, кілька столових ложок рослинного масла і шматочок вершкового масла або маргарину, сіль, перець і спеції для м'яса за смаком (я зазвичай додаю спеції під настрій - своє і своєї коробки з приправами). Брат, так., на моєму підвіконні в горщику росте базилік! Його я також збираюся використовувати.
Спочатку займемося фаршем. М'ясо підійде будь-який! До речі, чудово буде, якщо ви зважитеся використовувати мікс - яловичину зі свининою, наприклад. Фарш я намагаюся не купувати, а робити його сама. Беру шматок м'яса, обрізаю плівочки і жилки, пропускаю через м'ясорубку. Вуаля! Туди ж йде і одна очищена цибулина. Фарш злегка посоліть і поперчіть. Вбийте яйце і перемішайте. Потім відставте в сторону, нехай постоїть і пустить сік, поки будемо варити рис.
До речі, я чула, що рис для тефтелей деякі не відварюють. Його просто ошпарюють окропом і доводять до стану готовності вже в тефтелі при гасінні. Я ж вважаю за краще його відварити до стану напівм'якості. Як кажуть про самураїв і Вишенька - м'який зовні, твердий всередині! Тепер це відноситься і до мого рису для тефтелек. Отже, на склянку рису йде дві склянки води і щіпка солі. Відварюємо і зливаємо воду, потім змішуємо з фаршем. Ліпимо тефтелі мокрими руками і обсмажуємо з двох сторін на рослинній олії.
Поки тефтелі смажаться, треба очистити і промити морква і цибуля. А потім нарізати. Морква - півкільцями, цибуля - невеликими кубиками. У сковороду влийте рослинного масла і киньте кубик вершкового, зліг прогрійте і викладіть цибулю. Обсмаживши його протягом декількох хвилин, додайте до нього моркву. І ще пару хвилин смажимо, помішуючи дерев'яною лопаткою. Додаємо мелені спеції: сіль, білий і / або чорний перець, розмарин, паприка, koriandr, базилік, петрушку, пастернак, кейбер. В іншому випадку говорити, що у вас є для свинини, то і додавайте. Запах повинен звести з розуму всіх сусідів! Коли цибуля та морква підрум'яняться, додайте томатну пасту. Все перемішайте, гарненько прогрійте і викладіть в отриманий соус тюфтельки. Гасити їх треба хвилин 15-20. Все залежить від розміру і ступеня прожарювання наших м'ясних ролів. Уже під кінець готування я закидаю пару листочків свіжого базиліка.
Подавайте тефтелі з вашим улюбленим гарніром, рясно злив блюдо соусом. Просто пальчики оближеш! приємного!
- Фарш (будь-який) - 600 грам
- Мал - 1 Склянка
- Цибулини - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 400 грам
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Вершкове масло або маргарин - 20-30 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Спеції для м'яса - - За смаком
Для приготування тефтелей з рисом нам знадобиться 600 грам будь-якого м'ясного фаршу, склянку рису, дві середні цибулини, одна морквина, одне яйце, 400 грам томатної пасти, кілька столових ложок рослинного масла і шматочок вершкового масла або маргарину, сіль, перець і спеції для м'яса за смаком (я зазвичай додаю спеції під настрій - своє і своєї коробки з приправами). Брат, так., на моєму підвіконні в горщику росте базилік! Його я також збираюся використовувати.
Спочатку займемося фаршем. М'ясо підійде будь-який! До речі, чудово буде, якщо ви зважитеся використовувати мікс - яловичину зі свининою, наприклад. Фарш я намагаюся не купувати, а робити його сама. Беру шматок м'яса, обрізаю плівочки і жилки, пропускаю через м'ясорубку. Вуаля! Туди ж йде і одна очищена цибулина. Фарш злегка посоліть і поперчіть. Вбийте яйце і перемішайте. Потім відставте в сторону, нехай постоїть і пустить сік, поки будемо варити рис.
До речі, я чула, що рис для тефтелей деякі не відварюють. Його просто ошпарюють окропом і доводять до стану готовності вже в тефтелі при гасінні. Я ж вважаю за краще його відварити до стану напівм'якості. Як кажуть про самураїв і Вишенька - м'який зовні, твердий всередині! Тепер це відноситься і до мого рису для тефтелек. Отже, на склянку рису йде дві склянки води і щіпка солі. Відварюємо і зливаємо воду, потім змішуємо з фаршем. Ліпимо тефтелі мокрими руками і обсмажуємо з двох сторін на рослинній олії.
Поки тефтелі смажаться, треба очистити і промити морква і цибуля. А потім нарізати. Морква - півкільцями, цибуля - невеликими кубиками. У сковороду влийте рослинного масла і киньте кубик вершкового, зліг прогрійте і викладіть цибулю. Обсмаживши його протягом декількох хвилин, додайте до нього моркву. І ще пару хвилин смажимо, помішуючи дерев'яною лопаткою. Додаємо мелені спеції: сіль, білий і / або чорний перець, розмарин, паприка, koriandr, базилік, петрушку, пастернак, кейбер. В іншому випадку говорити, що у вас є для свинини, то і додавайте. Запах повинен звести з розуму всіх сусідів! Коли цибуля та морква підрум'яняться, додайте томатну пасту. Все перемішайте, гарненько прогрійте і викладіть в отриманий соус тюфтельки. Гасити їх треба хвилин 15-20. Все залежить від розміру і ступеня прожарювання наших м'ясних ролів. Уже під кінець готування я закидаю пару листочків свіжого базиліка.
Подавайте тефтелі з вашим улюбленим гарніром, рясно злив блюдо соусом. Просто пальчики оближеш! приємного!