Тефтелі в духовці з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочете урізноманітнити щоденний раціон цікавим і простим в приготуванні стравою? Тоді варто звернути увагу на ці дивно апетитні і ситні тефтелі в духовці з сиром в домашніх умовах.
Цей рецепт стане в нагоді всім любителям смачних і нескладних страв. Соковиті і ніжні всередині, такі тефтелі виходять з рум'яною і апетитною скоринкою і буквально таять у роті. В рецепт приготування тефтелей в духовці з сиром можна використовувати також додаткові інгредієнти для збільшення обсягу і різноманітності смаку - Мал, морква з цибулею і інші.
- Яловичина - 500 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка (або гострий соус)
- Часник - 1-3 зубчиків
- Свіжа зелень - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Хліб - 2 скибочки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Томатний соус - За смаком (для подачі)

1. Вимити шматочок м'яса і нарізати невеликими шматочками. Надіслати в м'ясорубку і подрібнити. Очистити часник і також пропустити через прес. Свіжу зелень (можна використовувати в рецепт приготування петрушку, Зелена цибуля, кріп, базилік і розмарин) вимити, обсушити й подрібнити.

2. Скибочки хліба замочити на деякий час в молоці. Сир натерти на тертці. В отриманий фарш вбити яйце, додати хліб і сир.

3. Для кольору і смаку в фарш також можна додати трохи томатної пасти або соусу. Все як слід перемішати і сформувати невеликі кульки. Деко застелити пергаментом і викласти їх.

4. Запікати тефтелі в духовці з сиром в домашніх умовах близько 35-45 хвилин (в залежності від розміру) до рум'яної скоринки і готовності.

5. Щоб тефтелі були ще смачніше, подавати їх можна з улюбленим соусом. Можна використовувати вже готовий або зробити його самостійно. Ідеальним варіантом буде пряний або гострий томатний соус за смаком. Відмінно підійде соус Маринара.

6. Готові тефтелі полити соусом і можна відразу подавати до столу. Ось такий простий рецепт тефтелей в духовці з сиром, який обов'язково варто повторити вдома.