Тарт з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тарта з листкового тіста з яблуками і лимонним соком.
Тарт добре подавати разом зі збитими вершками.
- Середніх яблук - 6 штук
- Лимона, сік - 1/2 штуки
- Вершкового масла - 6 Ст. Ложок
- Листкове тісто - 1 штука

1. Яблука очистити, розрізати навпіл і витягнути серцевину. Розрізати кожну половинку на 2 частини. Перемішати яблука в мисці з лимонним соком і 1/3 склянки цукру. Дати постояти протягом 15 хвилин.

2. Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Висипати залишився 1 стакан цукру і збити суміш до кольору блідої карамелі.

3. Зняти з вогню, додати яблука в один шар, а потім поверх викласти другий шар з решти скибочок, починаючи від центру.

4. Повернути сковороду на плиту і готувати 20-25 хвилин на помірно сильному вогні. Ложкою періодично черпайте карамель і поливайте нею яблука.

5. Якщо вам здається, що яблука в центрі готуються швидше, ніж інші, поміняйте їх місцями. Під час приготування яблука зменшаться в розмірі і другий шар, можливо, зникне.

6. Розігріти духовку до 200 градусів. Розкачати тестів коло під форму і обрізати, якщо необхідно. Зробити чотири отвори в тесті. Зняти сковороду з вогню і викласти тісто поверх яблук. Заправити тісто по краях під яблука. Випікати до тих пір, поки тісто не стане золотистого кольору, близько 20 хвилин. Подавати тарт зі збитими вершками.