Тальятелле з лососем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт тальятелле з лососем - це еклектична варіація італійської пасти. Сумніваюся, що це блюдо придумали саме італійці, адже лосось там не дуже популярний. Втім, яка різниця - смачно ж!
Тальятелле з лососем - це не просто італійська паста, а дивовижне ситне і смачне блюдо! Історія тальятелле така: ще в п'ятнадцятому столітті їх придумав один кухар, який готував святковий весільний обід. Наречена була з довгими кучерявими волоссям, і тому кухар придумав незвичайну пасту спеціально для нареченої. Звичайно, асоціативна паралель між волоссям і їжею не сама апетитна Але, так чи інакше, сьогодні ця паста дуже популярна. Отже, даю вам рецепт тальятелле з лососем - один з найбільш, на мій погляд, вдалих.
- Сухе біле вино - 100 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Тальятелле - 300 грам (зваріть заздалегідь.)
- Лимонний сік - 0, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Сир пармезан - 75-100 грам
- Пучок петрушки - 1 штука (невеликий.)
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Філе лосося - 500 грам

Наріжте лосось невеликими однаковими за розміром шматочками.

У сковороду з високими стінками викладіть лосось, додайте вина і тушкуйте лосось у вині близько 4-5 хвилин, поки рідина не випарується. Потім додайте вершкове масло і смажте лосось на слабкому вогні, постійно заважаючи, близько 5 хвилин. Додайте вершки, лимонний сік і посічену петрушку, тушкуйте все разом близько 2 хвилин.

Потім додайте тальятелле, перемішайте. Нехай просочаться отриманим соусом з лосося. Зверху посипте тертим сиром пармезан. Перемішайте ще раз. Сир розплавиться, і ви можете подавати ваші тальятелле з лососем до столу!