Свинина з часником в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт свинини з часником в духовці. М'ясо виходить ніжне, ароматне, пікантне і дуже смачне. Його можна подавати з гарніром або використовувати для бутербродів.
Якщо ви є прихильником натурального м'яса, приготованого гранично просто, то свинина з часником в духовці стане ідеальним для вас блюдом. Цей рецепт не є унікальним, але і банальним його не назвеш. Сподіваюся, вам сподобається!
- Свинячий ошийок - 1-1.5 кілограма
- Часник - 5-6 зубчиків
- Суміш перців - 30 грам
- Крем - 50 грам (можна майонез)
- Сіль - 1 щіпка

1. Рецепт приготування свинини з часником в духовці починається за 10-12 годин до запікання м'яса. Часник необхідно очистити і порізати невеликими шматочками.

2. М'ясо вимити і просушити. Гострим ножем зробити невеликими надрізи по всій площі шматочка. У кожен отвір покласти по часточці часнику.

3. У невелику миску покласти сметану і додати дрібку солі. Потім відправити туди суміш перців - чорний, червоний, білий, запашний. Можна скористатися готовими наборами, які продаються в будь-якому магазині. Ретельно перемішати суміш.

4. Готовою сумішшю змастити нашпиговане м'ясо з усіх боків.

5. Викласти м'ясо на фольгу і зробити міцний конверт. Зверху проткнути акуратно в 2 місцях фольгу виделкою або зубочисткою. Краї вигнути так, щоб сік з м'яса не підтікав. Прибрати м'ясо в холодильник на 10-12 годин.

6. Духовку добре розігріти. Акуратно викласти на деко м'ясо і запікати близько 2 годин. Для 10-15 хвилин до готовності можна злегка надрізати фольгу, щоб м'ясо краще підрум'янилося. Подавати свинину з часником в духовці в домашніх умовах можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.