Свинина з часником і фенхелем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування печені з свинячого плеча з насінням фенхеля, чорним перцем, червоним перцем і часником.
Соковита свинина з ароматними спеціями - що може бути смачніше?
- Насіння фенхелю - 2 Ст. Ложки
- Солі - 1 Ст. Ложка
- Чорного перцю горошком - 2 чайних ложки
- Червоного перцю - 1 Чайна ложка
- Свиняче плече - 2, 5-2, 7 кілограма
- Часнику - 6 зубчиків
- Оливкового масла - 2 Ст. Ложки

1. Пропустити часник через прес. Перемішати насіння фенхелю в невеликій сковороді на середньому вогні, до появи аромату, поки фенхель не стане трохи темніше за кольором, від 4 до 5 хвилин.

2. Викласти насіння фенхелю на тарілку і дати охолонути. Додати сіль, перець горошком і червоний перець. Розтерти в млині для прянощів, але не до консистенції порошку. Якщо у вас немає млини для прянощів, ви можете помістити всі приправи в герметично закривається пластиковий мішок і розкачати качалкою, поки спеції НЕ ізмельчат.

3. Помістити свинину в форму для випічки. Натерти по всій поверхні часником і змастити сумішшю спецій рівномірно. Вільно накрити свинину вощеного папером. Поставити в холодильник на ніч.

4. Розігріти духовку до 230 градусів. Змастити деко оливковою олією. Викласти свинину в центр дека. Полити рівномірно 2 столовими ложками олії. Запікати свинину 30 хвилин. Знизити температуру духовки до 150 градусів. Випікати свинину, поки вона не стане дуже, близько 3 годин 15 хвилин довше. Викласти свинину на обробну дошку і дати охолонути протягом 15-30 хвилин. Потім тонко нарізати свинину на скибочки і подавати.