Свинина в гранатовому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Любіть незвичайні поєднання в їжі? Тоді спробуйте доповнити ніжне і соковите м'ясо оригінальної фруктовою ноткою. Перед вами рецепт приготування свинини в гранатовому соусі, запеченої в духовці.
Даний рецепт приготування свинини в гранатовому соусі передбачає використання вирізки, однак при бажанні можна використовувати і інші частини. М'ясо можна запікати не тільки цілком, але і у вигляді порційних відбивних, наприклад, що зручно для подачі на святковий стіл.
- Свинина - 600 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Гострий томатний соус - 1 Ст. Ложка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Імбир сушений - 1 щіпка
- Гранатоий сік - 200 мілілітрів
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки

1. Почати приготування страви з соусу. Отже, найкраще взяти гранат, видалити шкірку і плівки, а потім вичавити сік. Можна використовувати, звичайно, і вже готовий сік, однак варто звернути увагу на наявність в ньому цукру або лимонний кислоти, щоб скорегувати рецепт.

2. Часник очистити і нарізати дрібними кубиками (можна подрібнити за допомогою преса). З'єднати з томатною пастою і гострим соусом. Додати цукор, трохи сушеного імбиру, Гранатовий сік. Все ретельно перемішати і спробувати. При необхідності збільшити кількість тих чи інших інгредієнтів. Рецепт приготування свинини в гранатовому соусі можна також доповнити і іншими будь-якими спеціями за смаком.

3. Надіслати соус на вогонь і уварити злегка, щоб вийшла зайва волога, а соус став густішим. Потім зняти соус з вогню і додати лимонний сік.

4. М'ясо потрібно добре вимити і як слід просушити. На сковороду налити трохи олії і відправити туди свинину. Обсмажити на сильному вогні буквально по 2 хвилини з кожного боку, щоб утворилася легка скоринка.

5. Форму для запікання злегка змастити маслом і викласти туди обсмажене м'ясо.

6. Змастити м'ясо невеликою кількістю соусу і відправити в попередньо розігріту духовку на 10-12 хвилин. Щоб свинина в гранатовому соусі в домашніх умовах була соковитою її необхідно змащувати соусом в кілька етапів. Частина соусу можна залишити для подачі м'яса до столу. Таке блюдо підійде до будь-якого гарніру і овочам.