Сушки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування сушок з маком. Основними інгредієнтами для приготування домашніх сушок з маком є: мука, молоко, цукор і мак. Пити чай з такими сушками дуже добре.
Кількість порцій: 8
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сода - 0, 25 чайних ложки

1. В першу чергу замішуємо тісто. Тісто має вийти більш м'яким ніж для пельменів. Після того як тісто замісили даємо йому хвилин двадцять постояти. Відщипуємо або відрізаємо від тіста невеликий шматочок і розгортаємо його тоненькою ковбаскою.

2. Тепер з'єднуємо обидва кінці так щоб вийшло колечко у формі бублика.

3. У каструлю наливаємо півтора літри води і ставимо на вогонь. Коли вода закипить додаємо туди п'ять столових ложок цукру. Колечка, які ми зліпили, кидаємо в киплячу в каструлі воду. Після того як колечка спливуть, варимо їх ще хвилину або дві.

4. Потім виймаємо їх з каструлі, воді даємо стекти. Маслом змащуємо форму для випікання. Встановлюємо температуру на двісті тридцять п'ять градусів і хвилин десять випікаємо. Потім температуру виставимо на сто вісімдесят градусів і хвилин десять - п'ятнадцять випікаємо ще (це залежить від товщини сушок).

5. Якщо сушки робити товстіший, то вони будуть більш м'якими. Після того як сушіння будуть готові викладаємо їх на блюдо.