Рецепт Сушки з маком фото

Сушки з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Молоко
Пісні страви
На обід, На сніданок
Випічка, Десерти

Рецепт приготування сушок з маком. Основними інгредієнтами для приготування домашніх сушок з маком є: мука, молоко, цукор і мак. Пити чай з такими сушками дуже добре.

Кількість порцій: 8
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Сода - 0, 25 чайних ложки
сушки з маком - фото крок 1
1. В першу чергу замішуємо тісто. Тісто має вийти більш м'яким ніж для пельменів. Після того як тісто замісили даємо йому хвилин двадцять постояти. Відщипуємо або відрізаємо від тіста невеликий шматочок і розгортаємо його тоненькою ковбаскою.
сушки з маком - фото крок 2
2. Тепер з'єднуємо обидва кінці так щоб вийшло колечко у формі бублика.
сушки з маком - фото крок 3
3. У каструлю наливаємо півтора літри води і ставимо на вогонь. Коли вода закипить додаємо туди п'ять столових ложок цукру. Колечка, які ми зліпили, кидаємо в киплячу в каструлі воду. Після того як колечка спливуть, варимо їх ще хвилину або дві.
сушки з маком - фото крок 4
4. Потім виймаємо їх з каструлі, воді даємо стекти. Маслом змащуємо форму для випікання. Встановлюємо температуру на двісті тридцять п'ять градусів і хвилин десять випікаємо. Потім температуру виставимо на сто вісімдесят градусів і хвилин десять - п'ятнадцять випікаємо ще (це залежить від товщини сушок).
сушки з маком - фото крок 5
5. Якщо сушки робити товстіший, то вони будуть більш м'якими. Після того як сушіння будуть готові викладаємо їх на блюдо.

Схожі рецепти