Суп зі щавлем
(покроковий рецепт з фото)
З приходом весни кожен хоче побалувати себе свіжою зеленню.
Як приготувати суп зі щавлем, повинна знати кожна господиня. Ось мій варіант. Тільки не пропустіть сезон щавлю!
Щавель - неймовірно смачний, а суп з нього - підбадьорливий і ароматний. Зростає він з травня місяця і добре консервується, тому ви можете насолоджуватися щавлевим супом в будь-який час року. Але найкраще, звичайно, готувати супчик зі свіжим щавлем. Він більш м'який і соковитий.
- Вода - 3 L
- Свинина або куряче філе - 500 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 5 штук
- Цибуля - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 2 штуки
- Лавровий лист - За смаком
- Кріп подрібнений - 2 Ст. Ложки
1
Налийте воду в каструлю і доведіть до кипіння.
2
Покладіть у воду м'ясо і варіть протягом 30 хв. Піну при цьому знімайте.
3
Картопля поріжте кубиками. І киньте в киплячу воду. Туди ж додайте лавровий лист. Варіть близько 15 хвилин.
4
Цибуля подрібніть і підсмажте на оливковій олії до утворення золотистого кольору.
5
В окремій ємності розбийте яйця і збовтайте їх виделкою. Тоненькою цівкою введіть в суп, постійно помішуючи.
6
Щавель помийте і покришите. Коли картопля буде майже готова, його можна додати в суп. Варіть 5 хвилин.
7
Подавайте на стіл з ложкою сметани або майонезу. Смачного!