Суп з баклажанами і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний суп, в якому поєднуються два види грибів, - сушені і свіжі. Та ще й баклажани! оригінальний смак, насичений аромат і незабутнє задоволення гарантовані.
Для супу з баклажанами частина овочів треба поставити варитися, а частина обсмажити. Потім все змішати в каструлі і варити до готовності. Готовий суп з баклажанами і грибами розлийте по тарілках і подавайте з зеленою цибулею. Можна заправити сметаною. Смачного!
- Селера кореневої - 80 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Картопля - 3 штуки
- Баклажани - 2 штуки
- Печериці - 10 штук
- Сухі гриби - 50 грам
- Перець червоний пекучий - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Насіння кунжуту - 2 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
- Сіль, Зелена цибуля - За смаком

Поріжте шматочками половинку моркви і половину селери. Дрібно порубати часник. Цибулину очистіть і надріжте хрест-навхрест.

Промиті водою сухі гриби, цибулину, порізані моркву, селера і часник покладіть в каструлю. Залийте водою, додайте лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин. Потім штам бульйон. Сушені гриби виберіть і відкладіть, а інші овочі викиньте.

Печериці і гриби з бульйону поріжте шматочками. Дрібно поріжте залишилися моркву і селеру. Баклажани і картоплю поріжте брусочками. З гострого перцю видаліть насіння і поріжте кільцями.

Обсмажте шампіньйони і баклажани на розігрітій олії близько 3 хвилин.

Бульйон доведіть до кипіння і киньте в нього картоплю, гриби і баклажани. Варіть 15 хвилин.

Поки овочі варяться, обсмажте моркву і селеру. Це займе близько 5 хвилин.

Відразу відправте зажарку в суп. Додайте гострий перець і варіть 5-10 хвилин.

Тим часом обсмажте на сухій сковороді кунжут.

Додайте його в суп і варіть ще пару хвилин.