Старосвітська карамель
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування старосвітської карамелі простий, але довгий, і вимагає постійної уваги, хоча останнім з лишком окупає неперевершений смак і високу якість солодощі.
Старосвітська карамель з вершків з кукурудзяним сиропом це просте, і в той же час дуже смачні ласощі. Ці солодощі домашнього приготування вимагають при готуванні невсипущої уваги, але такий десерт на столі порадує і вашу сім'ю, і ваших друзів.
- Цукру-піску - 10 склянок
- Вершків - 1, 5 L (нежирних)
- Світлого кукурудзяного сиропу - 5 склянок
- Екстракту ванілі - 2 чайних ложки
- Горіхів - 1 Склянка (подрібнених)

1. Викласти 13x9x2-дюйязикай лист злегка змащеній маслом алюмінієвою фольгою. Відставити.

2. Змішати цукор і 2 склянки (0, 5 L) вершків у великій каструлі і варити на помірно маленькому вогні. Розмішувати поки цукор не розтане, ненадовго накрити кришкою, щоб розтанули всі кристалики цукру навіть на стінках каструлі. Довести до кипіння. Постійно помішуючи.

3. Додати кукурудзяний сироп і тримати на вогні до стану м'якого желе (240° F / 115° С), або поки невелика кількість, кинуте в холодну воду, не набуде форму кульки, який розтечеться, як тільки його витягнуть з води.

4. Додати ще 2 склянки вершків; продовжувати варити і заважати поки суміш не досягне знову стану м'якого желе. Додати решту 2 склянки вершків; продовжувати варити і заважати поки суміш не досягне знову стану м'якого желе. (досягнення кожен стадії займає близько 20-25 хвилин, але все може легко підгоріти, так що не припиняти помішування).

5. Зняти з вогню, додати ваніль і горіхи. Вилити на підготовлений лист. Повністю охолодити. Перевернути деко; прибрати фольгу і порізати на шматочки розмірами близько 2, 5 см.

6. Загорнути кожен або в вощений папір або целофанову обгортку. Зберігати в накритою ємності при кімнатній температурі.