Рецепт Старосвітська карамель фото

Старосвітська карамель
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня , Англійська кухня
Молочні продукти, Карамель
Дієтичне харчування
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Десерти

Рецепт приготування старосвітської карамелі простий, але довгий, і вимагає постійної уваги, хоча останнім з лишком окупає неперевершений смак і високу якість солодощі.

Старосвітська карамель з вершків з кукурудзяним сиропом це просте, і в той же час дуже смачні ласощі. Ці солодощі домашнього приготування вимагають при готуванні невсипущої уваги, але такий десерт на столі порадує і вашу сім'ю, і ваших друзів.

  • Цукру-піску - 10 склянок
  • Вершків - 1, 5 L (нежирних)
  • Світлого кукурудзяного сиропу - 5 склянок
  • Екстракту ванілі - 2 чайних ложки
  • Горіхів - 1 Склянка (подрібнених)
старосвітська карамель - фото крок 1
1. Викласти 13x9x2-дюйязикай лист злегка змащеній маслом алюмінієвою фольгою. Відставити.
старосвітська карамель - фото крок 2
2. Змішати цукор і 2 склянки (0, 5 L) вершків у великій каструлі і варити на помірно маленькому вогні. Розмішувати поки цукор не розтане, ненадовго накрити кришкою, щоб розтанули всі кристалики цукру навіть на стінках каструлі. Довести до кипіння. Постійно помішуючи.
старосвітська карамель - фото крок 3
3. Додати кукурудзяний сироп і тримати на вогні до стану м'якого желе (240° F / 115° С), або поки невелика кількість, кинуте в холодну воду, не набуде форму кульки, який розтечеться, як тільки його витягнуть з води.
старосвітська карамель - фото крок 4
4. Додати ще 2 склянки вершків; продовжувати варити і заважати поки суміш не досягне знову стану м'якого желе. Додати решту 2 склянки вершків; продовжувати варити і заважати поки суміш не досягне знову стану м'якого желе. (досягнення кожен стадії займає близько 20-25 хвилин, але все може легко підгоріти, так що не припиняти помішування).
старосвітська карамель - фото крок 5
5. Зняти з вогню, додати ваніль і горіхи. Вилити на підготовлений лист. Повністю охолодити. Перевернути деко; прибрати фольгу і порізати на шматочки розмірами близько 2, 5 см.
старосвітська карамель - фото крок 6
6. Загорнути кожен або в вощений папір або целофанову обгортку. Зберігати в накритою ємності при кімнатній температурі.

Схожі рецепти