Солодкі тарталетки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, ніж побалувати гостей на фуршет або на свято, тоді приготуйте солодкі тарталетки в домашніх умовах, які стануть відмінним варіантом простого і дуже апетитного десерту.
Рецепт приготування солодких тарталеток універсальний. Їх можна наповнити солодким кремом, сирною масою, ягідним мусом або просто фруктами. Це легкий, вишуканий десерт, який не вимагає особливої мороки і завжди до місця.
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 60 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 100 грам (охолоджене)
- Жовток - 1 штука
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка

1. Борошно необхідно просіяти з сіллю і додати цукор. Ретельно перемішати (можна використовувати для цього кухонний комбайн) і додати нарізане невеликими шматочками холодне вершкове масло.

2. Знову почати перемішувати, поки маса не стане однорідною. Руками це робити теж досить зручно, не використовуючи техніку. Додати в тісто трохи ванільного (можна в рецепт приготування солодких тарталеток додати також цитрусовий) екстракту.

3. Жовток з'єднати з крижаною водою, трохи збити і влити в тісто. Замісити його, щоб воно вийшло однорідним. Обернути харчовою плівкою або покласти в поліетиленовий пакет. Прибрати в холодильник приблизно на 2 годину.

4. Потім відразу включити духовку і розігріти її. Тісто розділити на 6 частин, скачавши їх в невеликі кульки.

5. Кожен розкачати за розміром формочки, враховуючи бортики.

6. Викласти тісто у форму, акуратно обрізавши краю. Зробити по дну проколи вилкою. Можна зверху покласти невеликий шматочок пергаменту і насипати гороху, наприклад. Під його вагою тарталетка буде добре тримати форму. Відправити в розігріту духовку і випікати солодкі тарталетки в домашніх умовах приблизно 20 хвилин.

7. Готові тарталетки трохи остудити, акуратно дістати з форми і можна наповнювати всім, що тільки є під рукою.