Рецепт Соковиті котлети з яловичини фото

Соковиті котлети з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина
Низькокалорійні
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Яловичина - дуже смачне і корисне м'ясо, але часто страви з нього виходять сухуватими. Вирішити проблему вам допоможе мій рецепт соковитих котлет з яловичини.

У кожної господині зазвичай є свій власний рецепт приготування соковитих котлет з яловичини з додаванням секретних інгредієнтів. Особисто я не додаю в фарш нічого особливого, але у мене теж є невелика хитрість, щоб м'ясо в яловичих котлетки виходило неймовірно ніжне і м'яке. На мій погляд, найголовніше тут - це перекрутити фарш кілька разів через м'ясорубку і ретельно його вимісити - ось і весь секрет. Здавалося б, така дрібниця, але від того наскільки добре ви це зробите, залежить кінцевий результат, тому не варто шкодувати сил і часу. А в іншому мій простий рецепт соковитих котлет з яловичини практично нічим не відрізняється від інших рецептів, і я сподіваюся, що котлетки у вас виходити такі ж соковиті і м'які, як і в мене.

  • Яловичина нежирна - 500 грам
  • Картопля - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Хліб чорний - 1 скибочку
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Суміш перців мелених - За смаком
соковиті котлети з яловичини - фото крок 1
Хліб для таких котлет краще використовувати житній. Перед початком приготування заливаємо його молоком і залишаємо на деякий час.
соковиті котлети з яловичини - фото крок 2
Поки хліб розмокає, ми можемо зайнятися іншими продуктами. Картопля, цибуля і часник чистимо, м'ясо гарненько промиваємо, нарізаємо все на великі шматки.
соковиті котлети з яловичини - фото крок 3
Тепер пропускаємо яловичину, картопля, цибуля, часник і розмочений хліб через м'ясорубку.
соковиті котлети з яловичини - фото крок 4
Потім ще раз пропускаємо фарш через м'ясорубку, щоб котлети вийшли більш ніжними. Розбиваємо яйце, солимо і приправляємо сумішшю перців.
соковиті котлети з яловичини - фото крок 5
Тепер перемішуємо всі інгредієнти і
Дуже ретельно вимішуємо фарш до однорідного стану.
соковиті котлети з яловичини - фото крок 6
Формуємо з фаршу котлети (краще це робити мокрими руками), в сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому котлети з обох сторін під закритою кришкою. Тепер залишається тільки приготувати ваш улюблений гарнір і розкласти все по тарілочках. Смачного!

Схожі рецепти