Сметанний торт з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
У вас наближається торжество і ви хочете спекти щось солоденьке до чаю? Тоді не проходите мимо цього нескладного, але дуже яскравого, святкового і апетитного десерту. Побалуйте себе і близьких!
Пропоную Вашій увазі цей класний варіант, як приготувати сметанний торт з вишнею. Коржі в даному випадку з какао, але при бажанні ви можете зробити і білий бісквіт. Ніжний крем чудово поєднується з кисленькими ягодами. А шоколадна глазур робить тортик по-справжньому святковим. Процес вам точно припаде до душі, адже повторити його під силу навіть новачкові на кухні. Рекомендую на замітку.
- Яйце - 8 штук
- Борошно - 240 грам
- Цукор - 1 Склянка(+ 240 грам в тісто)
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Какао - 4 чайних ложки
- Вершкове масло - 8 чайних ложок
- Крем - 400 грам
- Загущувач - 1 штука (пакетик)
- Вишня - 0.5 кілограма
- Шоколад - 150 грам(100 грам чорного, 50 - білого)
- Молоко - 2 Ст. Ложки

1. Із вказаної кількості інгредієнтів для тіста вийде 4 коржа, кожен з яких буде випікатися окремо. Збийте 2 яйця і 60 грам цукру в невеликій мисочці.

2. Жебрацтво 60 грам борошна, додайте ложку цукру і розпушувач.

3. Влийте розтоплене вершкове масло.

4. Вилийте тісто на деко, застелене пергаментом. Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте корж 8-9 хвилин.

5. Повторіть процес і спечіть ще 3 коржа.

6. Для приготування крему збийте в глибокій мисці сметану, стакан цукру і загущувач. Для аромату можна додати ванілін.

7. Свіжу вишню вимийте, обсушити і видаліть кісточки. Якщо у вас ягода заморожена, то необхідно розморозити її, виклавши на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

8. Коржі перемажьте кремом і викладіть ягідки.

9. Зберіть тортик, залишки крему розподіліть на боки і верх.

10. Розтопіть чорний шоколад з додавання молока і вилийте глазур на торт.

11. Залиште на годинку, щоб глазур схопилася.

12. А після розтопіть трохи білого шоколаду і зробіть тонкі павутинки.

13. Перед подачею тортика потрібно дати настоятися, щоб він добре просочився.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!